Succés

La Policia investiga si les restes que s'han trobat a les incineradores són d'Agostina Rubini

La jove hauria caigut dins el contenidor quan intentava agafar-ne alguna cosa

Agostina Rubini
3 min

PalmaLa Policia Nacional investiga si les restes d'ossos que ha trobat entre els residus a les incineradores de Son Reus i de Santa Margalida són d'Agostina Rubini. L'Institut de Medicina Legal les està analitzant i, si es confirma que són humanes, se'n sol·licitarà l'extracció d'ADN per determinar si són les de la jove desapareguda a Palma des del 2 d'octubre. Els agents cerquen des de dilluns les restes de la jove entre més de 15.000 tones de residus de les dues plantes i esperen acabar el registre en tres o quatre dies.

L'única hipòtesi amb què treballen els agents és que la jove hauria volgut agafar alguna cosa d'un contenidor i va quedar atrapada perquè va quedar inconscient o no es trobava bé, ha explicat aquest dijous en roda de premsa l'inspector en cap del grup d'Homicidis, Ángel Ruiz. Un camió de recollida de fems va traslladar el contenidor fins a la planta incineradora de Son Reus, i Ruiz ha remarcat que "és impossible sobreviure" en un vehicle d'aquesta classe. La Policia també descarta cap relació amb la desaparició de Malén Ortiz. Tampoc està sobre la taula que sigui una desaparició voluntària ni que hi hagin participat terceres persones.

L'inspector cap del grup d'Homicidis, Ángel Ruiz.

La nit de la desaparició, Agostina va sortir amb uns amics per la zona del passeig Marítim i Santa Catalina. Ruiz ha qualificat la desaparició d'"inquietant" perquè no era habitual en ella no donar senyals de vida. La Policia ha pogut seguir les passes d'Agostina a través de les gravacions de les càmeres de seguretat de la zona fins a les 23.57 hores d'aquella nit. A la darrera gravació varen ubicar la jove a la plaça del Pont, en l'encreuament amb el carrer d'Andrea Doria. Agostina es dirigia cap a l'aturada de bus per agafar el 104 cap a Palmanova, on residia. L'aturada es troba al costat d'uns contenidors, fet que la Policia ha contrastat mitjançant la ubicació del mòbil de la jove.

A partir d'aquest moment se'n perd la pista. El bus va arribar amb dos minuts de retard i Agostina ja no va pujar-hi. Una testimoni que la Policia va identificar gràcies a les càmeres i que es trobava a la zona de l'aturada a les 00.12 h, prop dels contenidors, va explicar que hi va veure una bossa a prop i una brusa amb estampat de lleopard, que corresponia amb la que duia Agostina, i la camiseta que hi duia a sota. Aquesta persona no va sentir cap renou procedent dels contenidors que pogués indicar que hi havia algú. A les 00.17 h, els agents varen ubicar el telèfon a l'interior del contenidor i varen determinar que es trobava dins el camió de recollida per la velocitat a què es desplaçava el dispositiu. Varen seguir el trajecte del camió i en les gravacions tampoc s'observa cap persona. El senyal del dispositiu es perd quan el camió arriba a la zona d'abocament de residus, a Son Reus, darrer lloc del qual es té constància del mòbil.

La Policia ha remarcat que Agostina és una jove de complexió molt prima, tenia baixa tolerància a l'alcohol i prenia medicació. El vespre del 2 d'octubre, segons testimonis que la varen veure abans de desaparèixer, la jove es trobava en un estat d'embriaguesa superior a l'habitual. Això hauria influït en la decisió d'introduir-se en un contenidor i en la impossibilitat de sortir-ne. Altres testimonis no varen tornar a veure la jove per la zona ni que tornàs amb els seus amics. Ningú no la va veure entrar al contenidor.

Després d'analitzar els contenidors, Ruiz ha explicat que "se'n pot sortir amb una força mínima i es pot demanar ajuda". "L'accés és viable, és factible que una persona hi accedeixi o hi caigui". On Agostina no va tenir possibilitat de sobreviure va ser en el camió. "Es tracta d'un camió que duu fins a 10 tones. No hi ha oxigen", ha detallat. En el moment en què el camió va recollir el contenidor, al voltant de les 02.00 h, transportava més de set tones de residus, les quals varen ser incinerades a la planta. En aquest vehicle tampoc se'n varen trobar restes. Concretament, el camió que va transportar el contenidor va descarregar el contingut a Son Reus, on es va mesclar amb 12.000 tones més a la planta. Aquests residus se sumen a altres 3.000 tones que hi ha en una planta annexa a Son Reus i a 209 tones en un altre espai ubicat a Santa Margalida. A Son Reus el registre s'està duent a terme mitjançant maquinària i a Santa Margalida es fa a mà.

stats