Societat Act. fa 28 min

Quin seran els ponts del curs escolar 2024-2025?

Les classes comencen l'11 de setembre i acabaran el 20 de juny

2 min
L'inici de curs ha estat marcat per les cares de son i els nirvis

PalmaEl pròxim 11 de setembre comença el curs 2024-2025 i els estudiants d'Infantil fins a Batxillerat, i també els d'Educació Especial, tornaran a les aules. L'any acadèmic es perllongarà fins al 20 de juny, excepte en el cas dels estudiants Batxillerat, que acabaran el 22 de maig. Enguany, a diferència d'altres cursos, tant alumnes com professors no tindran grans possibilitats de fer ponts llargs, a causa que molts festius cauen en divendres o en cap de setmana.

Així passa en el cas del 12 d'octubre, el 8 de desembre i l'1 de març, un fet que dilueix, de facto, les principals possibilitats de fer ponts durant el curs. L'any passat, dia 12 d'octubre va caure en dijous, una situació que van aprofitar molts centres per agafar-se lliure divendres i així disposar de quatre jornades de descans. El mateix va passar amb el pont de la Immaculada: dia 6 de desembre va caure en dimecres i dia 8 en divendres. Els centres només van haver de lliurar el dijous per tenir un pont de cinc dies. Enguany, tant el dia 6 de desembre com el dia el dia de Tots Sants cauran en divendres, mentre que el 12 d'octubre ho farà en dissabte.

Pel que fa al pont de la Diada (1 de març), enguany també serà més curt. La festa escolar unificada és dia 28 de febrer (divendres) i la Diada cau en dissabte. El curs passat varen caure en dijous i divendres, respectivament. Hi ha un possible pont llarg a principis de maig, pel fet que dia 1 (dia del treballador) cau en dijous. Ara bé, és improbable que els centres se l'agafin, perquè just es tornarà de Pasqua. Les vacances de Nadal, seran entre el 22 de desembre i el 7 de gener i les de Setmana Santa entre el 17 i el 27 d'abril.

Calendari d'FP

Amb relació als estudiants de Formació Professional (de grau bàsic, mitjà i superior), començaran les classes el divendres 20 de setembre i també les finalitzaran el 20 de juny. Els alumnes del Conservatori Superior de Música i de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESADIB) arrencaran el 23 de setembre i acabaran el 20 de juny. El curs dels centres d'adults començarà el 27 de setembre i conclourà el 20 de juny. Els alumnes de l'Escola Superior d'Art i Disseny iniciaran el curs el 27 de setembre i el finalitzaran el 27 de juny.

stats