Societat 24/07/2024

Porreres té Guàrdia Civil les 24 hores en passar a dependre de Campos

L’objectiu d'aquesta reestructuració és optimitzar els recursos de seguretat i millorar l’eficiència en l’atenció als ciutadans en totes dues demarcacions

Josep Maria Sastre
2 min
Porreres passa a estar sota la jurisdicció del lloc del quarter de la Guàrdia Civil de Campos.

PorreresEl municipi de Porreres passa a estar sota la jurisdicció del lloc del quarter de la Guàrdia Civil de Campos. Aquest fet suposarà que tindrà servei d’atenció al públic i de vigilància les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any amb més dotació, ja que el lloc de Campos disposa de 50 efectius únicament destinats a aquest i ara també a Porreres.

Aquest dimarts es varen reunir els comandants dels llocs de Vilafranca de Bonany i Campos amb la batlessa de Porreres, Xisca Mora, i el regidor d’Interior, Joan Obrador per oficialitzar el traspàs.

El municipi de Porreres ha anunciat oficialment que des del passat cap de setmana ha deixat de dependre en matèria de seguretat ciutadana del lloc de la Guàrdia Civil de Vilafranca de Bonany, i ha passat a estar sota la jurisdicció del Lloc Principal de Campos. Aquesta reestructuració s’implementa amb l’objectiu d’optimitzar els recursos de seguretat i millorar l’eficiència en l’atenció als ciutadans en totes dues demarcacions.

La decisió, que va ser presa després d’un estudi exhaustiu de les necessitats de seguretat de la zona i de la disposició d’efectius en ambdós quarters, cerca reforçar la presència policial, juntament amb la Policia Local, i millorar la capacitat de resposta davant qualsevol eventualitat en el municipi de Porreres.

De fet, des de fa anys la petició de més presència de patrulles de policials són una constant des de fa anys per part dels ciutadans del municipi i del mateix Ajuntament que ho ha reclamat en les taules de les juntes de seguretat local. Especialment reclamen més seguretat durant la nit. Un dels fets que més alarma creà i que aixecà novament les peticions veïnals de més presència policial durant les nits fou fa poc més d’un any quan un home va provocar l’incendi a més de deu cotxes.

El Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Campos disposa de més de 50 efectius i únicament cobreix els municipis de Campos i de Porreres, per la qual cosa té la capacitat de mantenir en tot moment diverses patrulles de seguretat ciutadana. Aquesta dotació humana també li permet prestar un horari d’atenció presencial en oficines de 24 hores els 365 dies de l’any, on es podran presentar denúncies, a més de disposar d’una unitat pròpia de recerca criminal. El telèfon d’atenció és el 971 65 02 74.

Des de la Guàrdia Civil s’ha volgut afegir que si bé el municipi ha passat a dependre del lloc principal de Campos. Des del lloc de la Guàrdia Civil de Vilafranca de Bonany s’atendrà qualsevol persona que els requereixi com fins ara s’ha fet.

stats