Ajuntament de Palma
Societat 18/10/2023

El PP cedeix i Vox duplica la presència a les empreses municipals de Palma

Els populars es queden amb quatre representants a cadascuna; l'extrema dreta, amb dos, i l'oposició, amb un vocal cada partit

2 min
El batle, Jaime Martínez, i el líder de Vox a Palma, Fulgencio Coll

PalmaVox duplicarà la seva presència en els consells d'administració de les quatre empreses municipals: EMT, Emaya, SMAP i l'Empresa Funerària, D'aquesta manera, el partit d'extrema dreta tindrà dos representants a cadascuna, enfront de l'única que tenia ara. El PP en perd un i es queda amb quatre a cada empresa. D'aquesta manera, la dreta conserva la majoria absoluta, però Vox serà decisiu en les votacions.

D'aquesta manera, es produeix l'entrada al consell d'administració de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) de Miquel Sagreras Picornell, que substitueix Belén Soto, regidora del PP d'Infraestructures. Alfredo José Arias Berenguer, de Vox, entra en substitució de Lupe Ferrer, del PP.

A Emaya hi entra Alfredo José Airas Berenguer, de Vox, en substitució de Belén Soto, i Óscar Fidalgo, regidor d'Urbanisme, serà el vicepresident de l'empresa. En el cas de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Enrique Salvà Coll, de Vox, substitueix Óscar Fidalgo, del PP. A l'EMT, Juan Antonio Esteban, de Vox, entra en el lloc d'Óscar Fidalgo.

Els canvis d'alts càrrecs s'han aprovat aquest dimecres a la Junta de Govern, per complir amb l'acord de govern d'ambdues formacions, i deixen en mans dels desitjos de l'extrema dreta un pressupost que s'apropa als 200 milions d'euros, i que té en les seves mans àrees tan fortes com la neteja, el transport, o els aparcaments públics de Palma. Per tant, a partir d'ara, el PP haurà de pactar amb Vox o amb algun partit de l'oposició per tirar endavant les propostes.

Els pressupostos, un camí per récorrer

Davant els canvis als consells d'administració, Vox mostra satisfacció. "És una notícia positiva que puguem tenir més representació i poder de decisió, perquè així ho vàrem demanar a principis de legislatura", assenyalen fonts del partit. En la mateixa línia expliquen que "malgrat no ser al govern municipal, li donam suport, per la qual cosa era just que se'ns donàs més representació". L'aprovació avui, a mitjan octubre, i amb la vista posada a la negociació dels pressupostos de 2024, suposa una aclucada d'ull al partit d'extrema dreta, que, malgrat tot, posa els peus a terra. "Ens devem als nostres votants, i hem de fer que, en la mesura del que sigui possible, es compleixi. Ignacio Esteban –regidor de Vox– ja conversa amb Mercedes Celeste –regidora d'Hisenda, Funció Pública i Govern interior–, supervisats pels líders municipals dels partits, per tirar endavant els comptes", explica. "Si es consensuen prèviament amb nosaltres, els podem aprovar", afirmen les fonts del partit.

stats