Societat 27/06/2024

El PP de Cort no condemna l'agressió de Le Senne perquè l'esquerra li diu que és un partit franquista

Els populars hi havien votat a favor en comissió

2 min
Els regidors de l'esquerra han assistit al ple de Cort amb fotos d'Aurora Picornell.

PalmaEl PP de Cort ha votat en contra de condemnar l'acte violent que el president del Parlament, Gabriel Le Senne, va protagonitzar el 18 de juny, quan va esqueixar una foto de les Roges del Molinar de l'ordinador de la vicepresidenta de la Mesa de la Cambra, Mercedes Garrido. Paradoxalment, els populars varen votar a favor d'aquest punt d'una iniciativa del PSOE a les comissions que es varen dur a terme la setmana passada, però han canviat el sentit del vot en el ple d'aquest dijous i han argumentat que aquest canvi és a causa dels insults de l'esquerra, que ha qualificat el PP de franquista.

"El ple de l'Ajuntament de Palma condemna l'actitud del president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, pel seu acte violent dut a terme el passat 18 de juny en seu parlamentària", diu l'esmentat punt de la iniciativa dels socialistes, que el PP i Vox han rebutjat en el ple. Els populars i Vox també han votat en contra de demanar la dimissió de Le Senne; de donar suport a les diputades socialistes que Le Senne va expulsar del ple, Mercedes Garrido i Pilar Costa –en aquest punt el PP es va abstenir en comissió–, i de rebutjar la derogació de la Llei de memòria democràtica.

Els retrets més grans han arribat quan el PP s'ha negat a participar en el debat, una actitud que han censurat el PSOE, MÉS per Palma i Podem. "El silenci del PP és espectacular, és un silenci eixordador", ha criticat la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, qui ha qualificat els populars i els regidors d'extrema dreta d'"hereus del franquisme". "La història del PP és el franquisme, amb ministres de l'època franquista. Viuen d'aquella herència i el que fan és manipular la història", ha continuat Truyol, enmig de les protestes dels regidors del PP. La regidora ecosobiranista ha lamentat que el PP s'alineï amb Vox, "amb l'actitud feixista, amb les mateixes tesis", mentre que el tinent de batle de Cultura, Javier Bonet, demanava "un poc d'educació". "Condemnen l'assassinat d'Aurora Picornell sí o no? El de les víctimes del franquisme? Idò condemnin Le Senne i el llevin del càrrec de president", ha acabat Truyol la seva intervenció.

Per la seva banda, el portaveu del PSOE, Xisco Ducrós, ha considerat "inacceptable" que "el PP no exposi la seva posició en aquest debat". "No els deixen parlar? No poden? S'han venut?", ha preguntat. Ducrós ha recordat que la Llei de memòria democràtica que volen derogar el PP i Vox reconeix l'existència de dos bàndols a la Guerra Civil. "Per això la va votar el PP", ha remarcat. "A partir del 39 no hi va haver dos bàndols, sinó un estat totalitari que aniquilava les persones que pensaven diferent", ha afegit, a més de reiterar que "el senyor Le Senne ha de partir".

Finalment, el regidor de Medi Ambient del PP, Llorenç Bauzá, ha fet servir un torn de paraula durant el qual no ha exposat el posicionament dels populars de Palma respecte de Le Senne, sinó que ha demanat a l'esquerra que "abaixi el to i comenci a reflexionar". "S'ha posat com una posseïda, senyora Truyol. Deixin la crispació de banda, que el que fa és allunyar la població de les institucions", ha continuat. "Ens trobaran a la centralitat i no contribuirem a aquest circ", ha sentenciat Bauzá.

stats