Educació
Societat20/02/2024

El PP recula amb el pin parental i deixa sol Vox

Els populars s'abstenen i permeten que l'esquerra aprovi instar la Conselleria d'Educació a no aplicar la mesura

PalmaL'abstenció del PP, juntament amb els vots a favor de l'oposició i només el vot en contra de Vox, ha permès que el Parlament aprovi instar la Conselleria d'Educació a no aplicar el pin parental, una mesura que en comissió parlamentària s'havia tirat endavant amb el suport dels populars a una proposició no de llei de Vox. Per tant, el PP ha reculat respecte del seu plantejament inicial i ha deixat sola l'extrema dreta en la seva idea d'aplicar aquesta mesura. Malgrat haver permès l'aprovació del punt, "el PP defensa el coneixement previ i l’acceptació dels pares de la participació dels seus fills a activitats extracurriculars. Donada l’ambigüitat del punt de la pnl sobre si feia referència a activitats curriculars o extracurriculars, ens hem abstés", argumenten fonts del partit, en ser preguntades per l'ARA Balears en relació al sentit de vot.

El pronunciament s'ha fet en el marc del debat i la votació de la moció del PSIB sobre política educativa. En la mateixa línia, en aquest cas amb els vots favorables del PP i l'abstenció de MÉS per Menorca, s'ha instat el Govern a afirmar que "els docents de les Illes Balears no adoctrinen".

Cargando
No hay anuncios

Per altra banda, el ple ha rebutjat demanar al Govern que retiri el plantejament de reforçar la inspecció educativa "per evitar intromissions ideològiques". Pel que fa a qüestions lingüístiques, el PP ha votat amb l'oposició a favor d'instar l'Executiu a "reconèixer la necessitat de protegir i fomentar l'aprenentatge i l'ús de la llengua pròpia de les nostres Illes, tal com diu la normativa, però ara més que mai a causa de la realitat sociolingüística actual". Els populars també han votat a favor de "garantir que el sistema educatiu fomenti i potenciï l'ús de la llengua catalana com a manera de contribuir a garantir el dret al coneixement de les dues llengües oficials. Ara bé, el ple ha tombat la iniciativa de demanar a Educació que retiri el pla lingüístic, que començarà a funcionar el curs vinent.

Cargando
No hay anuncios

En contra de les matrícules gratuïtes

El Parlament també ha instat Educació a reconèixer que les activitats curriculars i extracurriculars proposades en la programació general anual dels centres, aprovades pel Consell Escolar, es basen en la normativa, el desenvolupament integral i el creixement personal dels infants i joves, i també a "reconèixer la importància i fomentar la coeducació i el treball amb perspectiva de gènere en els centres educatius".

Cargando
No hay anuncios

El PP i Vox també han votat conjuntament en contra de fer gratuïtes les matrícules per als estudiants universitaris amb dificultats socioeconòmiques. Val a dir, però, que els populars havien introduït una esmena en aquest punt (que ha estat rebutjada), i en la que demanaven bonificar els alumnes amb necessitats socioeconòmiques "i amb resultats acadèmics notables, sense perjudici d'altres beques existents". El bloc conservador també ha rebutjat instar la Conselleria d'Educació i Universitats a incloure en el Decret d'escolarització la prohibició d'adscripció entre el primer i el segon cicle d'Educació Infantil mentre no estigui garantida la plaça al primer cicle per a qualsevol família de les Illes Balears que ho desitgi. També ha votat en contra de retirar el punt d'antic alumne.