El PP valencià llança la campanya 'No a l'adoctrinament a les aules', que recull denúncies anònimes a la seva web

Els populars presenten la iniciativa "en defensa de la llibertat als centres educatius"

La portaveu d'Educació del PP valencià, Beatriz Gascó i el vicesecretari de comunicació, Jaume Bronchud.
Acn
03/05/2018
2 min

ValènciaEl PP valencià ha creat la campanya 'No a l'adoctrinament a les aules' per recollir a la seva web les denúncies d'alumnes, pares i professors sobre casos d'adoctrinament, "defensar la llibertat als centres educatius valencians i evitar que es converteixin en subseus polítiques al servei dels interessos del govern". Així ho ha donat a conèixer aquest dijous en roda de premsa el vicesecretari de comunicació dels populars valencians, Jaume Bronchud, que ha dit que amb la iniciativa els populars volen prioritzar la llibertat i posar l'educació al servei de la qualitat "perquè no es pot traslladar la política a l'educació".

Bronchud ha dit que l'objectiu d'aquesta campanya "és ajudar els alumnes a rebre millor formació, ajudar els pares a protegir i defensar la llibertat educativa i els professors perquè no es vegin intimidats per les accions polítiques del Consell", ha indicat.

Els populars han explicat que les denúncies seran anònimes "per evitar les represàlies" i que s'haurà d'omplir un senzill formulari amb un correu i el nom del centre. A partir d'aquí, des del PP s'ampliarà la informació i es verificarà cada cas per, a continuació, "realitzar les accions oportunes en defensa dels drets de l'alumnat i evitar aquest atropellament".

"Model separatista"

Bronchud ha explicat que "hi ha un model separatista plantejat per l'esquerra que pretén imposar un model únic, amb una evident incapacitat de governar per a tots, més enllà dels interessos que representen". El representant popular ha volgut agrair la tasca dels professionals docents. "Condemnem la utilització d'alguns centres com a subseus polítiques al servei dels interessos del govern", ha afegit.

"Volem estimular la llibertat i posar l'educació al servei de la qualitat educativa perquè no es pot traslladar la política a l'educació, cal treure la política de les aules. Defensem que no hi hagi un control polític als centres docents. No volem que per aquesta creixent ideologització se segueixi desprestigiant l'educació de tots els valencians", ha dit.

Per la seva banda, la portaveu d'educació del PP valencià, Beatriz Gascó, ha citat casos "en què es vulnera la Constitució i s'incita els petits a pensar d'una determinada manera". "Si el senyor Marzà no garanteix la llibertat dels centres algú haurà de fer-ho. No són casos aïllats sinó un degoteig constant que ha provocat que es disparin les queixes per temes educatius davant el Síndic de Greuges", ha afegit.

En concret ha posat com a exemple la denúncia d'algunes famílies per la venda de butlletes d'Escola Valenciana en els centres educatius, determinades lectures o la distribució d'una agenda escolar amb el mapa dels Països Catalans. "Marzà no només no actua sinó que ho justifica. Estan aconseguint que es denosti i es desprestigiï tot el sistema educatiu. Si Marzà no actua algú haurà de fer alguna cosa", ha alertat.

Gascó ha explicat que "ara mateix moltes persones tenen por de denunciar per les conseqüències que pot tenir per a les famílies i els alumnes. Volem que desapareguin casos d'adoctrinament perquè s'està trepitjant la democràcia i l'estat de dret i no estem disposats a consentir-ho. Que Compromís estigui radicalitzat és una cosa però que s'intenti normalitzar-ho a l'aula és molt diferent".

"Des del PP no abaixarem la guàrdia i estarem al costat de les famílies i alumnes per impedir que el catalanisme s'estableixi i es normalitzi a les aules valencianes", ha avançat la diputada.

stats