Consell de Mallorca
Societat 07/09/2023

El PP i Vox veten la moció del Consell pel cas Rubiales

L'oposició critica el seguidisme dels partits, que impedeix el debat

Rosa Campomar
1 min
Jaume Alzamora, Catalina Cladera i Antoni Salas a la roda de premsa

PalmaEls grups de l'oposició al Consell han denunciat avui que el PP i Vox impedeixen el debat a la institució insular. Representants del PSIB, MÉS i El Pi han comparegut per explicar que a la reunió de la Junta de Portaveus d'avui al matí el PP i Vox han votat en contra d'incloure una moció pel cas Rubiales. El PP ha canviat la seva posició, ja que inicialment s'hi havia manifestat a favor. Cal esmentar que les declaracions institucionals s'han d'aprovar per unanimitat i, davant la negativa de Vox, es va decidir presentar una moció, opció que va rebre el vot favorable del PP, tot i que avui, quan s'havia de decidir l'ordre del dia del ple, el PP i Vox hi han votat en contra.

La socialista Catalina Cladera ha acusat el PP de fer seguidisme a les polítiques de Vox i d'impedir el debat al Consell d'un tema important en el qual tots els grups estaven d'acord llevat del partit d'extrema dreta.

Des de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora ha afirmat que s'han perpetrat dues accions greus contra la democràcia: no permetre al Consell pronunciar-se sobre un tema important i impedir el debat.

Finalment, el representant d'El Pi, Antoni Salas, s'ha mostrat decebut, perquè el debat se centra en les formes i no en el contingut. "Ens hem perdut per les branques", ha dit.

stats