EU
Societat 19/08/2024

Presenten una queixa davant la Comissió Europea pels "incompliments" del Govern en matèria mediambiental

Amics de la Terra ha denunciat la "vulneració" de diverses directives europees en matèria d'Hàbitat i d'Ornitologia

ARA Balears
2 min
Una imatge de s'Albufera avui.

PalmaL'associació Amics de la Terra ha presentat una queixa davant la Comissió Europea per l'incompliment del Govern de diverses directives en matèria mediambiental.

En un comunicat, des de l'entitat han expressat "un sentiment de gran indignació i decepció amb l'actitud de les administracions locals en relació a la conservació dels espais protegits", per la qual cosa han presentat una queixa oficial davant la Comissió Europea sobre l'incompliment del Govern de les directives en matèria d'Hàbitats i Ocells.

A més, han alertat de la vulneració d'un dels drets de la UE com és la protecció del medi ambient i la millora de la seva qualitat. Des de l'aprovació del Pla de Gestió de les Zones d'Especial Conservació de la Xarxa Natura 2000 Costa Oest d'Eivissa al desembre de 2022, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi natural ha ignorat els impactes que sofreix la franja de la costa entre la Torre de Savinar i s'Era del Mataret fins a la zona de la Pedrera, on diàriament acudeixen centenars de visitants amb comportaments "incompatibles" amb la conservació dels valors ambientals i patrimonials, ha explicat l'entitat ecologista.

Segons han detallat, a la denúncia es repassen els valors de l'espai i els impactes que sofreix aquest lloc, com una vulneració constant de la vegetació posant en perill la flora protegida; l'ús de drons, la música a alt volum que podria afectar l'avifauna en època de nidificació o el risc d'incendis forestals provocat per les burilles, entre altres problemes. Amics de la Terra ha recordat que aquest espai compta amb hàbitats d'interès comunitari, constituint un refugi per a un nodrit grup d'espècies de fauna i flora d'interès comunitari, rares i amenaçades, algunes de les quals són endèmiques.

L'entitat ha assenyalat que, després de l'aprovació del Pla de Gestió, esperaven que s'apliqués aquest instrument legal i les administracions actuessin, informant els visitants del valor d'aquest espai i limitant els impactes.

No obstant això, el cartell informatiu de la Xarxa Natura, instal·lat en una dels camins d'accés, és il·legible i està deteriorat, sense que el Govern hagi instal·lat un nou. Actualment, l'afluència i pressió humana segueix en augment amb la celebració de bodes i festes multitudinàries. "En aquest període no hem vist cap acció ni interès per part del Govern en el compliment d'aquest compromís per a garantir la conservació d'aquest espai de gran importància comunitària", ha conclòs.

stats