El president de Freixenet confia que la nova Cambra d'Espanya sigui "palanca de progrés econòmic"
El comitè executiu del nou organisme constituït amb un ple on hi seran representades les cambres de tot l'Estat i on 28 grans empreses tindran veu pròpia
MadridLa nova Cambra d'Espanya comença a funcionar liderada pel president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, que ha reivindicat el rol del nou ens com a "palanca de recuperació, creixement i progrés econòmic" en un context de canvi de model productiu.
En aquesta nova càmera, que substitueix l'anterior Consell Superior de Cambres, estan representades les 88 cambres de comerç, les 38 d'Espanya a l'exterior, la CEOE, les principals organitzacions d'autònoms, els ministeris i les 28 grans empreses.
El Ple ha votat a favor, com estava previst, de la candidatura única de Bonet. La cúpula de la cambra es completa amb la presidenta del Banc Santander, Ana Botín, com a vicepresidenta primera, i els presidents de les Cambres de Comerç de Barcelona i Cantàbria, Miguel Valls i Modest Piñeiro, que ocuparan les altres dues vicepresidències. A més, el president del Grup Barceló, Simón Pedro Barceló, ocuparà el càrrec de tresorer.
En concret, dels 78 vocals del Ple, s'han emès 76 vots (van excusar per escrit l'assistència dos vocals), 67 d'ells favorables, la qual cosa suposa el 88,2%. Hi ha hagut un vot nul i 8 vots en blanc.
Bonet ha explicat els objectius: gestionar els plans d'internacionalització i competitivitat, que aprovarà anualment el Ministeri d'Economia, a la "lleial col·laboració" amb el l'executiu espanyol, com a òrgan consultiu, i a la seva missió en la gestió de fons estructurals europeus.
"Iniciem el camí amb grans esperances, il·lusió i responsabilitat per aquesta nova etapa del sistema cameral", ha dit, per afegir que l'òrgan treballarà "amb afany de servei a les empreses, grans, mitjanes i petites, sobretot a les pimes, és a dir, al servei de l'economia i d'Espanya".