Societat 11/07/2023

Primers nous alts càrrecs de la Conselleria d'Educació: Ismael Alonso, Pilar Guasp i Catalina Neus Riera

Alonso, procedent del sindicat USO, ocuparà la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives

1 min
El secretari general de la Federació d'Ensenyament d'USO, Ismael Alonso.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats comença a agafar forma. Després del nomenament de Toni Vera com a conseller, ja es coneixen els primers noms dels que seran els directors generals del Departament. Aquest dimarts han sortit publicats al BOIB tres dels càrrecs.

En primer lloc, Maria del Pilar Guasp Bergas serà la secretària general de la Conselleria. L'acompanyarà Ismael Alonso, com a director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives. Alonso ha estat, fins al seu nomenament, el secretari general del sindicat USO, i ha estat al capdavant de les negociacions de l'Acord Marc de l'escola concertada, un document amb el qual no va estar del tot d'acord. Ara, estarà al capdavant de la direcció general amb més poder de la Conselleria, des d'on haurà d'aplicar mesures com la lliure elecció de llengua a les aules, el pin parental o el reforç de la inspecció educativa.

Primerà Infància i Atenció a la Diversitat

El darrer dels noms que s'han donat a conèixer aquest dimarts és el de Catalina Neus Riera Estarellas, que serà la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat. Des d'aquesta àrea tindrà la tasca d'implantar la gratuïtat total de l'educació 0-3, tant a les escoles públiques com a les de la xarxa complementària i privada, tal com es reflecteix en el pacte de govern entre el PP i Vox. A més, tindrà el repte de fer compatible l'educació inclusiva, que preveu l'atenció dels alumnes als centres ordinaris, amb la de les escoles d'educació especial. El pla en aquest àmbit preveu incorporar més personal de suport ATE, PT i AL, i dotar els centres de recursos humans i materials.

stats