Can Rova
Societat Act. fa 16 min

Prohens sobre el desallotjament de Can Rova: "Les imatges són molt cruels i impactants"

Unes 30 persones han estat allotjades als centres de Natzaret, la Jova i el gimnàs d'una escola de manera temporal

2 min
Els antiavalots carregaren contra els veïns del solar de Can Rova

Palma"Les imatges són molt cruels i impactants, ningú pot ser aliè a aquests fets". Així s'ha pronunciat la presidenta del Govern, Marga Prohens, amb relació al desallotjament d'unes 300 famílies del solar Can Rova, d'Eivissa.

A preguntes dels mitjans en roda de premsa, la presidenta s'ha referit a la "cruesa" d'aquestes imatges i ha assenyalat que demostren "la gravetat" del problema que pateixen les Balears amb relació a l'accés a l'habitatge. Prohens ha carregat contra els anteriors executius en aquest sentit, ja que ha considerat que es tracta de la conseqüència "d'haver mirat cap a un altre costat durant molt de temps", ha dit. "No s'ha volgut posar solució a problemes com aquest a Eivissa", ha apuntat.

En aquesta línia, ha afirmat que es tracta del "punt més visible" de la problemàtica residencial i "de la manca de mesures polítiques, quan s'ha incrementat més que mai el preu de l'habitatge i no s'havien volgut posar solucions". Amb tot, ha explicat que ella mateixa es va posar en contacte aquest passat dimecres amb la batlessa de Santa Eulària, Carmen Ferrer i amb el Consell Insular, que s'estan encarregant de l'acompanyament de les famílies afectades. Igualment, ha dit que ha posat a la seva disposició els serveis socials del Govern.

Cal recordar que unes 300 famílies han quedat al carrer després que aquest passat dimecres els desallotjassin a la força del solar on convivien amb un contracte de lloguer. Molts d'ells han passat la nit al carrer i, a hores d'ara, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Santa Eulària i del Consell d'Eivissa estan treballant per reallotjar aquestes persones. Segons la delegació de Càritas a Eivissa, durant la jornada d'avui s'han pogut acollir 30 persones, entre adults i menors, per part de l'entitat han allotjat un total de 12 persones al centre de Natzaret.

Per la seva banda, tres homes adults s'han allotjat en el Centre de Baixa Exigència de la Joveria i altres 20 persones adultes han pernoctat al poliesportiu del CEIP S'Olivera. Amb tot, fonts de Càritas recorden que l'allotjament que ofereix l'entitat és de caràcter temporal i, en principi, no pot superar el termini d'un mes des de l'entrada de les persones al centre.

stats