La protecció dunar de l'Albufereta propicia un rècord de cria del picaplatges
Un total de 30 parelles de l'espècie protegida han nidificat aquesta primavera a la Reserva Natural
PalmaLes mesures de protecció dunar de la Reserva Natural de l'Albufereta han permès que la zona torni a ser un indret òptim per a la nidificació del picaplatges camanegre. Segons ha informat Medi Ambient, aquesta primavera s'han comptabilitzat 15 parelles reproductores que han niat i han pogut tirar endavant les seves pollades.
El Govern ha explicat que des del març es tancaren les dunes i dos trams de la platja de la Reserva a les zones del Grau i de Can Cap de Bou, els dos més sensibles i adequats perquè hi criïn els picaplatges, la qual cosa ha permès no només un increment de colles reproductores, sinó també la supervivència dels pollets.
Altres mesures de gestió aplicades a la zona humida de l'Albufereta, com la creació d'illetes de nidificació i descans, i l'habilitació de noves zones d'alimentació, han aconseguit que 15 parelles més criïn dins la zona humida. S'ha arribat així a un màxim de 30 parelles, una xifra que no s'havia assolit des de la declaració de la Reserva Natural. La més alta fins ara era la del 2020, coincidint amb el confinament, amb 26 colles reproductores.
"Aquestes dades demostren l'efectivitat de les mesures preses durant els darrers anys. També deixen palesa que la convivència a les platges entre humans i fauna silvestre és possible sempre que es respectin les zones acotades per a la reproducció de les diferents espècies", ha detallat Medi Ambient.
A més del picaplatges camanegre, altres espècies han criat a la costa o a les illetes de la Reserva Natural de l'Albufereta enguany. Entre aquestes hi ha el picaplatges menut, la llambritja, el bec d'alena i l'avisador, entre d'altres.