Les proves d'admissió als graus d'Educació Infantil i Primària comencen aquest dissabte amb 550 matriculats
El requisit ja es va instaurar de manera obligatòria el curs passat
PalmaLes proves d'admissió als graus universitaris d'Educació Infantil i Educació Primària, que enguany s'apliquen també al nou doble grau d'Educació Infantil i Primària que la Universitat de les Illes Balears (UIB) estrena curs que ve, han començat aquest dissabte. Segons ha informat la UIB en una nota de premsa, un total de 550 persones s'han matriculat enguany en les proves d'aptitud personal específiques (PAP_EDU) que han començat aquest 21 de maig. Per illes, a Mallorca s'hi han matriculat 477 alumnes per a 280 places; a Menorca, 35 per a 20 places, i a Eivissa i Formentera, 38 per a unes 20 places més.
Per segon any consecutiu, els alumnes que vulguin accedir al grau d'Educació Infantil o d'Educació Primària a la UIB han d'haver superat prèviament aquestes proves d'admissió. També les han de fer les persones que vulguin optar al doble grau d'Educació Infantil i Educació Primària, que començarà a impartir-se el curs 2022-2023. Aquest requisit establert per la Facultat d'Educació de la UIB es va instaurar de manera obligatòria el curs passat, amb l'objectiu de detectar vocacions i millorar la formació dels futurs mestres.
Les proves d'admissió en els graus d'Educació Infantil i Educació Primària tenen com a objectiu incrementar la qualitat i el prestigi dels estudis de mestre mitjançant la millora de la selecció dels alumnes de nou ingrés en els estudis. A través d'aquestes proves, es pretén garantir que l'alumnat de nou ingrés iniciï els estudis amb un nivell de competències comunicatives, de raonament crític i logicomatemàtic que tot aspirant a mestre hauria de tenir en iniciar-los.
Estructura de la prova
La prova està formada per dues fases. En la fase escrita, que es fa aquest dissabte, 21 de maig, els aspirants fan una prova de Competència Comunicativa i Raonament Crític (CCRC) i una altra de Competència Logicomatemàtica (CLOM). Els aspirants que superin la fase escrita hauran de fer la fase oral, que es desenvoluparà entre els dies 28 i 29 de juny. Aquesta fase consistirà en una videopresentació individual, en la qual els aspirants hauran de presentar de manera audiovisual el seu perfil i les seves motivacions per ser mestre, i una entrevista grupal en la qual han de debatre, raonar i argumentar les seves posicions sobre un tema d'actualitat educativa. Superar una fase de la prova d'admissió, així com les dues, té una vigència de dos anys. Els que superin les proves d'admissió podran matricular-se en els estudis d'Educació Infantil o d'Educació Primària, sempre que compleixin la resta de requisits d'accés a la Universitat.