Migracions
Societat 04/09/2024

Pugen a 317 els migrants arribats aquest dimarts a les Balears en 13 pasteres

Des de començament del 2024 han arribat a les Balears almenys 3.044 migrants en 179 pasteres

ARA Balears
1 min
Imatge de l'arribada d'una pastera

PalmaUn total de 317 migrants han estat localitzats aquest dimarts a Mallorca i a les Pitiüses en arribar a l'Arxipèlag en 13 pasteres, una d'elles amb 101 persones a bord. Aquest grup, el més gran arribat en una sola embarcació a les Illes, ha estat interceptat a terra per la Guàrdia Civil, després d'arribar a la costa d'Eivissa en una embarcació al voltant de les 2.00 hores, ha informat la Delegació del govern a les Balears. Els integrants d'aquest grup són en la seva pràctica totalitat homes magribins adults excepte dues dones i el nadó d'una d'elles, segons fonts de l'operatiu assistencial.

La darrera pastera arribada aquest dimarts, la tretzena del dia, és una pastera amb 14 persones d'origen magribí rescatades quan navegaven a dues milles al sud de Formentera a les 15.30 hores. Les altres embarcacions han arribat a la Colònia de Sant Jordi, al sud de Mallorca; al sud de Formentera; a la zona del Caló de Sant Agustí, a Formentera; a l'illa de Cabrera, al sud de Mallorca; a Cala Mitjana (Felanitx, Mallorca); a cinc milles al sud de Mallorca, prop de l'avinguda de Cap Martinet, a Eivissa; i a mitja milla al nord de Cabrera.

Des de començament del 2024 han arribat a les Balears almenys 3.044 immigrants en 179 pasteres, nombre que ha sobrepassat les xifres de l'any passat, segons el recompte d'EFE. El 2023 les Illes van assolir 128 embarcacions amb 2.278 migrants.

stats