Successos

L'agressor de la destral abans de ser detingut al port d'Eivissa: "Us mataré a tots"

El detingut ha estat ingressat al servei de Psiquiatria de l'hospital Can Misses

La destral que va fer servir l'agressor.
ARA Balears
08/07/2024
3 min

Palma"Us mataré a tots". Aquest va ser el crit que va proferir un home abans de ser detingut per la Policia Nacional a Eivissa. Abans havia atacat els seus companys amb un ganivet i una destral. Els fets van passar al voltant de les 01.00 hores d'aquest dissabte. El capità del vaixell va alertar les autoritats després que l'home atacàs un altre treballador a prop del coll mentre feien la ruta de Formentera a Eivissa, just a l'arribada al port eivissenc. Tot va tenir lloc a prop de l'estació marítima de Botafoc.

Davant aquests fets, els agents es van dirigir ràpidament cap al vaixell i van detectar un home a la coberta del ferri. Esgrimia un ganivet amb actitud amenaçadora. Després de conversar breument amb ell per intentar que l'agressor deposàs la seva actitud, aquest va baixar a la planta principal del vaixell i es va acostar a la passarel·la de sortida de vianants al port amb el ganivet a la mà manifestant que els mataria a tots.

Els agents van fer un primer cercle de seguretat veient que l'individu no responia a cap de les peticions de desistiment. En veure el seu estat d'agressivitat, els agents van sol·licitar els serveis d'emergències. Van utilitzar un dispositiu d'immobilitzador elèctric, una arma d'electroxoc, per aturar-lo amb la menor lesivitat possible. En el moment de la detenció se'l va acusar com a presumpte autor d'un triple delicte de temptativa d'homicidi i un altre de lesions.

Pel que sembla, els fets es van desencadenar quan l'agressor va aconseguir una destral d'emergència i va agafar un ganivet de la cuina. El cap de màquines es va adonar que la destral no era al seu lloc, per la qual cosa va començar la recerca alertant un altre dels seus companys. En pujar a coberta va interrogar l'agressor per saber on era aquesta eina. Va ser en aquest moment en què l'home, de manera sorprenent i per l'esquena, li va clavar un cop fort.

Quatre persones ferides

En total, quatre persones hi varen resultar ferides, una d'elles, un home de 65 anys, greument. Una altra, una treballadora, va ser atesa amb símptomes petits d'hipotèrmia. Es va veure obligada a saltar al mar des de proa en trobar-se sola i acorralada per l'agressor i així escapar-se'n.

Arxiu

Des de la Central de Coordinació d'Urgències Mèdiques (CCUM) es varen activar una ambulància de Suport Vital Avançat i una ambulància de Suport Vital Bàsic que varen assistir els ferits, entre ells, l'home de 65 anys que va resultar ferit per un tall al cap d'uns vuit centímetres de longitud. Després d'estabilitzar l'home, va ser traslladat a la clínica Mare de Déu del Roser. Les altres persones varen resultar ferides lleus i varen ser traslladades a l'hospital Can Misses.

Hi van acudir la Policia Nacional amb indicatius de Seguretat Ciutadana, la Policia Judicial i la Policia Científica; es va activar el protocol d'incidents crítics, a més de diverses ambulàncies. Els ferits van ser traslladats a l'hospital de Can Misses i a la policlínica del Rosari on es va intervenir el ferit que presentava una lesió de més gravetat. Actualment, el seu estat és estable dins la gravetat.

El detingut, un home de 30 anys, ha estat ingressat al servei de Psiquiatria de l'hospital Can Misses, d'Eivissa, per valorar-lo i posar-lo a disposició del Jutjat de Guàrdia.

La investigació continua oberta i de moment la Policia no pot facilitar més informació sobre el succés.

stats