Societat 16/03/2022

Presó sense fiança per a dos dels sis detinguts per espiar la parella d'un expresident de Panamà

La resta d'acusats han quedat en llibertat, però no podran sortir de l'illa

ARA Balears
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil d'Eivissa.

PalmaPresó sense fiança per a dos dels sis detinguts acusats d'haver espiat la parella de l'expresident de Panamà Ricardo Martinelli. Un dels dos acusats que queden privats de llibertat és un guàrdia civil, mentre que l'altre no tenia cap relació directa amb el cos armat. Els altres quatre detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs i la justícia els ha retirat el passaport i hauran de personar-se diàriament a les dependències judicials per evitar qualsevol risc de fuga.

Els sis detinguts (entre els quals hi havia quatre agents de la Guàrdia Civil de les Balears) han passat a disposició judicial aquest dimecres. Segons ha informat l'agència Europa Press, els arrestats han arribat al jutjat de guàrdia de l'avinguda d'Alemanya de Palma, emmanillats i ocultant els rostres amb abrics i jaquetes davant les càmeres.

A més dels detinguts, cinc persones més han estat imputades en el cas, acusades de pertinença a un grup criminal que es dedicava a seguir una ciutadana del Canadà a Palma (la parella d'un expresident de Panamà). Segons ha detallat la Guàrdia Civil, els fets varen ocórrer durant l'estiu del 2020, i entre les tècniques que feren servir els acusats per seguir la víctima destaca la col·locació d'un geolocalitzador sense el seu consentiment. Presumptament, va ser el mateix Martinelli qui va fer aquest encàrrec.

Els detinguts són investigats pels delictes d'organització criminal, revelació de secrets i coaccions, tal com han avançat alguns mitjans de les Illes. Els quatre guàrdies civils estaven destinats al palau de Marivent, l'aeroport de Son Sant Joan i Calvià.

Durant l'operació policial, el cos armat ha escorcollat diversos domicilis dels investigats, en les quals han requisat diversos aparells tecnològics que els acusats utilitzaven per seguir la víctima, així com documentació escrita on els detinguts i imputats planificaven el seguiment de la dona i tenien un calendari on marcaven les passes a seguir en cada moment.

El cos armat ha destacat que es tractava d'un grup "jerarquitzat i perfectament organitzat" on hi havia membre de la Guàrdia Civil, les Forces Armades i persones que es dedicaven a la seguretat privada.

stats