Societat23/03/2019

Els arguments per desmuntar el discurs racista i de l’odi

M.f.
i M.f.

PalmaL’advocada i comunicadora Violeta Assiego ha compartit amb més de mig centenar de persones que treballen dins l’àmbit social a Palma arguments per refermar un tracte digne cap a les persones migrades i desactivar el discurs racista.

Violeta Assiego considera molt necessari incorporar-hi una mirada preventiva. “Hem de revisar les biblioteques, els centres escolars, etc. Hem de mirar que no estigui ‘blanquejat’ tot el que s’hi ofereix”, afirma.

Cargando
No hay anuncios

Alhora, comenta que tothom du una motxilla de prejudicis al damunt. “Hem d’assumir que som racistes i no en som conscients”. L’activista posa l’exemple d’Afrofeministes, un col·lectiu que no va participar en la vaga del 8-M perquè “consideren que reben un tractament desigual, colonial i paternalista”.

Remarca que no és convenient diluir la diferència per treballar la igualtat i que s’ha d’anar alerta a contraargumentar els racistes. “No té sentit, perquè no cerquen entendre, sinó la confrontació. No hem de fer el que volen, que és crear crispació. Hem d’intentar no desgastar-nos emocionalment”.

Cargando
No hay anuncios

El Defensor del Poble

Només es denuncien el 10% de les agressions o discriminacions racistes. 9 de cada 10 queden silenciades per falta de coneiximent dels recursos que tenen les persones que són víctimes o les que són testimonis d’una discriminació . Una de les eines que es poden fer servir, segons comenta Assiego, és recorrer al Defensor del Poble, qui és el representant de les Nacions Unides a l’estat espanyol. “Es pot traslladar allà qualsevol queixa o reclamació d’una manera senzilla. I el seguiment que fan és d’una gran qualitat”, diu.