Societat 04/07/2024

Quins idiomes es parlen a l'UCI de Son Espases?

Dues infermeres de l'hospital han participat en l'elaboració de pictogrames per als pacients amb dificultats de comunicació verbal

ARA Balears
1 min
Un dels pictogrames elaborats.

PalmaLa Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Son Espases posarà a disposició dels usuaris una sèrie de pictogrames que s'han elaborat en 14 idiomes diferents per millorar la comunicació entre els pacients i el personal sanitari.

La Conselleria de Salut ha explicat aquest dijous que les responsables del projecte són dues infermeres de l'UCI, María del Carmen Barbado i Joaquina Delgado, que han col·laborat amb el Servei d'Audiovisuals i el d'Intèrprets del centre hospitalari per dur a terme aquesta iniciativa.

En paper i en digital

Les llengües disponibles són català, espanyol, anglès, alemany, suec, àrab, txec, xinès, a més d'eslovac, francès, italià, neerlandès, romanès i rus. Així, aquests pictogrames es podran emprar quan el pacient tingui dificultats de comunicació verbal causades per alguna patologia, com per exemple un ictus.

El propòsit és que, a més d'estar disponibles en paper, es pugui accedir a aquests pictogrames a través de qualsevol ordinador del servei i que també aparegui l'opció en els televisors que es troben a les habitacions dels pacients hospitalitzats perquè puguin usar-los.

stats