Comerços
Societat 02/07/2024

Quins són els productes més robats a les botigues de les Balears?

Els robatoris s'han incrementat un 26,4% en poc més de dos anys

ARA Balears
1 min
Les cremes solars són el prodcute més robat a Espanya

PalmaL'estiu és un dels moments més crítics per als negocis de les Illes Balears pel que fa als robatoris. Segons un estudi dut a terme per la companyia Checkpoint, durant els darrers tres anys el nombre de furts ha crescut un 26,4% i l'estiu és el període de l'any en què més n'hi ha. A les Balears els productes més robats a les botigues són els banyadors, els biquinis i els productes de maquillatge.

Un dels factors clau que provoquen que l'estiu sigui l'època amb més robatori són les aglomeracions que es viuen als comerços a causa de la massificació turística. L'estudi de Checkpoint assegura que més de la meitat dels furts de les Balears són duts a terme per bandes organitzades que aprofiten la saturació i els problemes de seguretat que es viuen a les botigues durant l'estiu per robar sense ser descoberts.

Mapa del producte més robat a cada Comunitat autònoma

Les Balears són de les poques comunitats autònomes de l'Estat on els productes més robats no són aliments. De fet, només a les Canàries (preservatius), Múrcia (antimosquits) Andalusia i Cantàbria (cremes solars) els productes més robats no són aliments. El producte estrella dels robatoris a Espanya és l'oli d'oliva, seguit dels vins i licors i els embotits. Tot i això, al conjunt de l'Estat el producte més robat són les cremes solars, seguits dels olis, les begudes alcohòliques, els preservatius i els antimosquits.

stats