Almenys 25 persones ferides en un accident en el ferri Eivissa-Formentera

El nin de 10 anys traslladat a l'hospital de Son Espases continua a l'UCI, però estable

La llanxa Salvamar Acrux de Salvament Marítim.
29/08/2021
2 min

PalmaAlmenys 25 persones –la majoria de nacionalitat espanyola– que viatjaven en el ferri San Gwann de la naviliera FRS, que cobreix la línia Eivissa-Formentera, han quedat ferides aquest vespre després que l'embarcació xocàs amb l'illot des Malvins, on ha quedat encallada. A hores d'ara, tots els afectats han rebut l'alta hospitalària tret de quatre persones, entre les quals hi ha un nin de 10 anys que va haver de ser traslladat a l'hospital de Son Espases en helicòpter, segons ha informat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, des d'Eivissa aquest matí.

Tot d'una que va rebre l'avís, el SAMU 061 va mobilitzar dues ambulàncies de suport vital bàsic i dues ambulàncies de suport vital avançat, juntament amb l'helicòpter. Els ferits lleus –16 en total– es varen repartir entre la Clínica del Rosari i l'hospital Can Misses. També varen arribar a aquest darrer centre les set persones ferides menys greus i una de les dues greus. Aquestes dues darreres són el menor traslladat a Son Espases i un altre, de 12 anys, que ja ha rebut l'alta.

Els dos al·lots "tenien ferides importants", ha puntualitzat Marí. Pel que fa al de 10 anys, el conseller ha comunicat que "va ingressar a la Unitat de Cures Intensives pediàtrica", però que avui "ja està estable dins la gravetat de les seves ferides". També estan ingressats dos homes de 41 anys i una dona de 32 "amb politraumatismes, però de caràcter lleu", ha matisat el titular de Mobilitat.

"Errors tècnics"

L'accident va ocórrer dissabte vespre, poc després que la nau sortís del port d'Eivissa cap a les 21.30 h amb 48 persones a bord. Pel que fa als motius del xoc, Marí els ha relacionat amb "errors tècnics". Ara, s'ha obert una investigació per depurar responsabilitats i l'empresa té tres dies per reflotar l'embarcació. De moment, el xoc no ha provocat vessaments a la mar.

El conseller ha agraït l'actuació de tots els efectius que varen participar en l'operació. Salvament Marítim va activar un dispositiu per mobilitzar la llanxa Salvamar Acrux, membres dels GEAS, efectius del port, l'helicòpter de Salvament Marítim amb base a Mallorca, així com empreses especialitzades en feines subaquàtiques. Un altre ferri que era a la zona també va col·laborar en les feines de rescat.

stats