Gastronomia
Societat17/08/2022
Ratatouille de Ca na Pilar (de Menorca)
El cuiner Víctor Lidon, del restaurant Ca na Pilar, de la població Es Migjorn Gran (Menorca), explica com preparar-la a casa de manera atractiva
Ingredients per a 4-6 persones
- 1 pasta brisa (bo i feta)
- 1 carabassó
- 1 tomàquet
- 1 ceba
- 1 albergínia
- 50 g de formatge Scamorza
- Alfàbrega
- Oli d’oliva verge
- Pinyons
- Cansalada ibèrica
- Cibulet
- Olivada negra (bo i feta)
- Oli d'oliva verge extra
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Coeu la ceba, tallada en juliana. Un cop cuita, escorreu-la en un colador.
- Cremeu l’albergínia al foc dels fogons, directament. Feu-ho per tots els costats. Acabeu de coure-la al forn a 180º fins que estigui cuita del tot. Després, peleu-la, piqueu-la i deixeu-la escórrer unes hores. Reserveu-la.
- Ratlleu el formatge Scamorza.
- Torreu i caramel·litzeu uns pinyons.
- Lamineu la cansalada ibèrica.
- Escaldeu els tomàquets, en aigua bullent un minut. En acabat, peleu-los i talleu-los a rodanxes fines.
- Talleu el carabassó de manera prima.
- Escaldeu les làmines obtingudes durant quinze segons en aigua bullent. Refredeu-les en aigua freda, escorreu-les i assequeu-les.
- Per al muntatge final del plat, feu servir un disc metàl·lic d’uns deu centímetres aproximadament, i aneu-hi intercalant les rodanxes de tomàquet i carabassó. Un cop fet, retireu-ne el disc i reserveu els ingredients damunt d’un paper sulfuritzat.
- A continuació, esteneu la pasta brisa i repartiu-hi per sobre la ceba cuita i el formatge Scamorza ratllat.
- Poseu a sobre el cercle de carabassó i tomàquet.
- Al mig, on hi haurà un buit, poseu-hi una cullerada de l’albergínia cuita.
- Salpebreu al gust i amaniu-ho amb oli d’oliva i unes fulles d’alfàbrega, picades.
- Poseu-ho al forn cinc minuts a 180°.
- Passat aquest temps, retireu-ho del foc i poseu-hi a sobre la làmina de cansalada, els pinyons torrats i una mica de cibulet, tallat.
- Acabeu el plat amb un raig d’oli d’oliva i uns punts d’olivada negra.
Cargando
No hay anuncios
Consell
La pasta brisa i l’olivada també les podeu fer a casa, que són els passos que el cuiner fa al restaurant, però l’opció per alleugerir temps de preparació és comprar-les bo i fetes.