L'estiu al plat

Recepta de Carles Gaig: bistec tàrtar

El cuiner explica com prepara el plat amb el seu estil particular

Bistec tàrtar
1 min

El cuiner Carles Gaig revela com prepara el bistec tàrtar, al seu estil, tal com ha publicat en el llibre Les millors receptes de Carles Gaig (Columna).

Ingredients per a 4 persones

  • 480 g de filet de vedella
  • 20 g de mostassa en gra
  • 1 rovell d'ou
  • 4 patates agres grosses
  • 5 ml de salsa Perrins
  • 5 ml d'angostura
  • 350 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 100 g de formatge cremós
  • 25 g de mostassa de Dijon
  • Salsa tabasco
  • Sal
  • Pebre

Elaboració

  1. Piqueu la carn a ganivet i, quan ja la tingueu ben petita, poseu-la en un bol.
  2. Afegiu-hi el rovell d'ou, 100 ml d'oli i la mostassa en gra. Tot seguit, barregeu-ho bé amb una cullera, perquè quedin molt ben integrats tots els ingredients.
  3. Incorporeu-hi una cullerada d'angostura, una altra de salsa Perrins i quatre gotes de tabasco, i salpebreu-ho. Seguiu treballant la barreja perquè tornin a aglutinar-se tots els ingredients i reserveu-la en forma de bola que hi donareu amb dues culleres o bé amb l'ajut de les mans.
  4. En un altre bol barregeu el formatge cremós i la mostassa de Dijon. Remeneu-ho enèrgicament amb un batedor fins que quedin una mescla amb textura escumosa. Reserveu-la, perquè la recuperareu al final del plat, quan estigueu a punt de servir el bistec tàrtar.
  5. Ara és el moment de preparar les patates. Peleu-les i talleu-les a bastons gruixuts i regulars, com més exactes siguin, millor, perquè podreu muntar els bastons un damunt dels altres. Coeu-les al vapor a 95 °C durant 30 minuts o bé bulliu-les durant 20 minuts.
  6. Fregiu-les en una paella amb oli abundant (uns 250 ml) a foc viu.
  7. Passeu-les a un paper absorbent perquè perdin l'excés d'oli. Saleu-les.
  8. Munteu el plat amb el tàrtar format amb un motlle rodó, les patates i l'escuma.

Bon profit!

stats