Sequera
Societat 04/07/2024

Recursos Hídrics autoritza amb caràcter urgent la construcció d'un nou pou a Banyalbufar

També es milloraran les instal·lacions de tractament i filtració de l'aigua captada al municipi

ARA Balears
2 min
El director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, reunit amb representants de Banyalbufar per abordar mesures per evitar el tall de subministrament d'aigua al municipi.

PalmaLa Direcció General de Recursos Hídrics ha autoritzat amb caràcter d'urgència l'execució d'un nou pou a Banyalbufar i ha informat que es procedirà a millorar les instal·lacions de tractament i filtració de l'aigua captada al municipi, per poder perfeccionar així la qualitat i la continuïtat del subministrament d'aigua potable. Així ho ha indicat aquest dijous la Conselleria de la Mar i del Cicle de l'Aigua, i ha recollit Europa Press, en el marc de la reunió del director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, amb representants municipals a les instal·lacions de captació d'Aigua Potable Les Mosqueres, per tal de definir les mesures d'urgència necessàries per evitar el tall de subministrament d'aigua al municipi.

Segons ha recollit Europa Press, durant la trobada s'han analitzat i definit diverses mesures de caràcter urgent, que comptaran amb el suport de Recursos Hídrics i que se sumaran a les ja fetes per l'Ajuntament per evitar els talls de subministrament anunciats davant la manca d'aigua. Entre aquestes, figura la ja mencionada construcció d'un nou pou de captació i la millora de les infraestructures de tractament i filtració de l'aigua captada.

Aquestes iniciatives complementen les mesures ja implementades per la Conselleria i l'Ajuntament com el subministrament d'aigua mitjançant camions cisterna des de les instal·lacions de Son Pacs, que han estat cobrint les necessitats immediates de la població i dels establiments de restauració del municipi. A llarg termini, l'Executiu ha destinat un total de 20 milions d'euros a tots els municipis de les Balears per millorar l'eficiència en les xarxes de distribució, assegurant un ús més racional i eficaç dels recursos hídrics.

"El compromís del Govern amb Banyalbufar i altres municipis afectats per la sequera és ferm i continu. Es treballa de manera conjunta amb les autoritats locals i entitats privades per mitigar els efectes negatius d'aquesta situació i assegurar el benestar de la població", han conclòs des de la Conselleria.

stats