Hollywood

La rentada d'imatge de Brad Pitt i la vida provençal de George Clooney, cara a cara

La revista 'GQ' ha entrevistat els dos actors a la polèmica finca del Château Miraval, que abans era propietat d'Angelina Jolie

2 min
Brad Pitt i George Clooney

BarcelonaAquesta setmana la revista GQ ha posat en portada dues de les últimes icones del Hollywood clàssic cara a cara. A priori, la cita entre Brad Pitt i George Clooney no es devia a cap estrena ni a cap premi acabat d'entregar. Més aviat ha estat la conversa de dos amics que repassen la seva carrera amb la distància i la pausa de saber que les seves figures quedaran en un panteó al costat d'actors com Cary Grant, Gregory Peck o Robert Redford, tal com s'explica a l'article titulat In the south of France with George & Brad. La cara amable de Pitt que transmet l'entrevista quan parla dels plans de futur d'una vida tranquil·la apareix tot just després de la renúncia dels seus fills a dur el seu cognom pel conflicte amb la seva exdona, Angelina Jolie, amb múltiples accions judicials incloses.

La localització de l'entrevista tampoc és casual. L'entrevista, firmada per Zach Baron, transcorre al Château Miraval, a la Provença, la propietat del qual encara està pendent de resoldre després que el 2021 Jolie decidís vendre-se'n el 50% a una empresa vinícola de la zona. De fet, Baron subratlla, a través dels "he, he, he" que Pitt va deixant anar durant la conversa, la gran comoditat en què es troba l'actor fent l'entrevista a la seva estança, primer al jardí i després al que ell anomena la cuina d'estiu.

A més del conflicte judicial per la propietat, Pitt també té una altra disputa oberta amb els seus fills: la reunúncia pública i explícita del cognom del seu pare. Però, dels fills, el protagonista de Fury no en parla a l'entrevista, mentre que els fills de Clooney sí que apareixen mencionats en dues ocasions. Del que sí que enraona Pitt, i extensament, és de la seva carrera. En el moment de l'entrevista –feta durant el mes de març– estava acabant de gravar la pel·lícula F1. "He estat fent això durant molt de temps", diu sobre els rodatges. "Penso que és cada vegada més difícil trobar una experiència o alguna cosa similar per sentir-se emocionat, i aquesta ho ha aconseguit", diu sobre la pel·lícula, que ha costat 300 milions de dòlars (217 milions d'euros), una de les més cares de la història.

7,9 milions d'euros per internet

"Ara fent una pel·lícula cada any i mig ja en tenim prou", diu irònicament Pitt. Una opinió que Clooney confirma i que remata afirmant que a ell li "queda corda per estona". Malgrat tot, els dos són humans mortals. I aquesta mortalitat és "un aspecte amb el qual tots hem de conviure", afirma un transcendental Pitt mentre Clooney se'n riu.

El protagonista de Michael Clayton es tan conscient d'aquesta condicion que ha decidit allunyar-se del batibull de Hollywood per viure una vida més calmada. Per això Clooney enguany ha adquirit el castell anomenat Domaine du Canadel, "a nou minuts en cotxe" d'aquí, puntualitza Pitt. La grandiositat del château del segle XVIII, amb 172 hectàrees de terreny de vinyes i oliveres, un llac i una pista de tenis, queda ridiculitzada quan l'actor d'Ad astra estira la llengua del que també és el seu veí anunciant que van comprar l'immoble a través d'internet. "Sí, online", aclareix Clooney. Va pagar 7,9 milions d'euros per la finca.

stats