Repensar Mallorca per afrontar el futur: arriben els tallers Alttra 2024
La data límit per inscriure's a aquestes jornades, obertes a tothom, és el 25 d'abril
PalmaHabitatge, insularitat, agricultura, medi ambient, turisme o massificació. Aquests són alguns dels temes que protagonitzaran la primera edició dels tallers organitzats per la Fundació Alttra sota el títol Repensar Mallorca: Com hem arribat fins aquí?, en què s'emmarquen tres projectes. El primer, Tallers de Polítiques Terrestres: Insularitats, de Tomàs Matauko i Marta Jonville; el segon, d'Antoni Miralda, que es durà a terme a sa Pobla i se centrarà en la cultura del menjar, i el tercer, d'Abraham Cruzvillegas, que desenvoluparà una dinàmica col·lectiva en la qual els participants podran escriure una història personal en forma de cançó, mitjançant la metodologia de l'autocomposició. Cal destacar que els tallers tenen el suport de la Thomas and Doris Ammann Foundation, de Zuric.
Aquests tallers de polítiques terrestres i insularitats tindran lloc a diverses localitats de l'illa durant dos cap de setmana de maig: el del 4 i el 5 i el de l'11 i el 12 de maig. La data límit d'inscripció és el pròxim dijous, 25 d'abril, i hi ha 20 places. L'objectiu d'aquesta iniciativa és desenvolupar projectes d'exploració, intercanvi i cooperació en relació amb diferents qüestions que afecten Mallorca. D'aquesta manera, arran de les passejades que es faran, es pretén identificar zones de tensió, cartografiar les controvèrsies i, d'una manera més àmplia, crear una "caixa d'eines" que es pugui compartir amb els habitants compromesos d'altres illes del món.
Una de les finalitats dels tallers és també comprendre i aprendre sobre l'illa a través de l'intercanvi de punts de vista. Així, les jornades se centraran en la concepció col·laborativa i experimental, el diàleg interdisciplinari i l'elaboració de narratives de possibles futurs. Per obtenir més informació sobre els tallers es pot consultar la seva pàgina web i per inscriure-'s s'ha d'accedir a l'enllaç següent.