Maltracte animal
Societat 15/07/2024

Rescaten tres cans tancats a gàbies i en males condicions a Can Pastilla

El seu propietari s'enfronta a una sanció de 2.440 euros per les condicions en les quals es trobaven cans

ARA Balears
2 min
Cans rescatats

PalmaInspectors dels serveis veterinaris municipals i agents de la Policia Local han rescatat tres cans de raça pastor alemany que estaven amuntegats en gàbies i en condicions antihigièniques. Els animals estaven en un establiment comercial de Can Pastilla i el seu propietari s'enfronta a una sanció de 2.440 euros per les condicions en les quals es trobaven cans.

La investigació va començar el passat 7 de juny, quan arran d'una denúncia ciutadana, els tècnics de l'àrea de Medi Ambient i membres de la policia van realitzar una primera inspecció i van comprovar que els cans, de grans dimensions, estaven tot el dia tancats a un soterrani dins d'unes gàbies fabricades amb palets. A més, els animals no duien microxip ni tenien posades les vacunes obligatòries i el tercer estava inscrit a nom d'una altra persona.

Els inspectors van instar el posseïdor a esmenar les infraccions reglamentàries i a habilitar un espai adequat als exemplars; li donaren un mes de termini. Una vegada transcorregut aquest període els inspectors i forces de seguretat van fer una segona visita en la qual van comprovar que els tres animals ja estaven identificats i vacunats, però que els habitacles on eren continuaven incomplint les condicions mínimes recollides en la normativa de benestar animal.

Davant aquesta situació, i després de la renúncia de l'infractor a la possessió dels exemplars, els tècnics decideixen traslladar els tres cans al centre de benestar animal de Son Reus perquè puguin ser oferts en adopció, previ pagament de les taxes municipals corresponents. Ara, el posseïdor s'enfronta a la ja citada proposta de sanció de 2.440 euros, que correspon a dues denúncies per no tenir els cans identificats amb microxip, altres dues infraccions per tenir als animals en deficients condicions higièniques i sanitàries, una de perjudicis a tercers i una altra per persistència en la conducta infractora.

stats