Emergència climàtica

Les reserves hídriques se situen per sobre de la meitat de la seva capacitat a les Balears

Això suposa sis punts més que en el mateix període de l'any passat

Mapa de les reserves hídriques de les Balears
ARA Balears
09/08/2023
1 min

PalmaLes reserves hídriques de les Balears s'han situat durant el mes de juliol en el 55% de la seva capacitat, cosa que suposa sis punts més que el mateix mes de l'any passat, quan estaven al 49%.

Segons ha detallat la Conselleria del Mar i Cicle de l'Aigua en una nota de premsa aquest dimecres, per illes, a Mallorca i Menorca augmenten quasi un 10% les reserves hídriques. Concretament, Mallorca puja del 49 al 56%, en comparació amb el mes de juliol de 2022 i Menorca, del 43% al 51%. En el cas d'Eivissa, és l'única que sofreix una baixada de les reserves, ja que ha passat del 55% al 40%.

A més, el Govern ha explicat que els descensos més significatius d'Unitats de Demanda (UD) són: Menorca, Manacor-Felanitx, Migjorn, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud i Eivissa. Només dues UD (Artà i Formentera) es troben en situació de normalitat (per damunt del 0,5) i quasi tot el territori (93,7%) està en situació de prealerta. Per altra banda, la UD es Pla es manté i la UD Formentera puja.

Segons dades de l'Aemet, les precipitacions del mes han estat escasses a totes les Illes, en concret, d'1,6 litres per metre quadrat (l/m²), davant els 5,2 de la mitjana històrica, és a dir un 69% menys. Per illes, a Mallorca s'han registrat 1,9 l/m², davant els 5,7 l/m² de la mitjana històrica, i a Menorca, 0,8 l/m², davant 5,1 l/m².

Finalment, d'acord amb les dades de l'Aemet, ha estat un mes extremadament càlid a les Balears, amb una temperatura mitjana de 27,3 graus i una anomalia de 2,4. En aquest sentit, s'han batut rècords absoluts de temperatures i de temperatures mínimes altes en moltes estacions de les Illes.

stats