Els bars, hotels i restaurants de les Balears generen unes 316.300 tones de residus cada any
L'estimació, feta per Ecoembes, també inclou el sector de l'alimentació, escoles, centres de salut, residències i empreses
PalmaEls residus comercials generats als bars, hotels i restaurants de les Balears arriben a les 316.300 tones anuals, un volum que representa el 38,5% dels residus municipals produïts, segons dades d'un estudi fet per Ecoembes en col·laboració amb el Govern i l'Institut Cerdà. L'estimació també inclou el sector de l'alimentació, escoles, centres de salut, residències i empreses, segons han informat l'Executiu balear i Ecoembes en una nota de premsa.
Així mateix, l'anàlisi reflecteix que, d'aquesta quantitat, la major part són de matèria orgànica (20%), seguits del paper i el cartó (9,6%), el vidre (4,7%) i els envasos (4,2%). L'Institut Cerdà ha fet 650 entrevistes a diferents establiments de diversos municipis de Mallorca per poder estimar la generació de residus que produeixen.
Les conclusions de l'estudi permetran identificar l'origen dels residus comercials amb l'objectiu de poder implantar estratègies de recollida selectiva i reciclatge en el sector. Ecoembes assenyala que, a causa de la importància del turisme a les Balears -principal generador d'aquests residus-, augmentar el coneixement sobre aquest fet és "clau" per poder fer polítiques i estratègia per gestionar-los.
Ecoembes i l'Institut Cerdà varen fer un estudi previ per conèixer la composició dels residus domèstics produïts a les Balears, en el qual es va constatar que la matèria orgànica suposa el residu més important, ja que representa un 38% del total.
L'estudi va ser presentat durant una jornada tècnica que ha tingut lloc aquesta setmana i en la qual varen participar el director general de Residus i Educació Ambiental del Govern, Sebastià Sansó, i el gerent d'Ecoembes, Xabier Balagué.