Societat14/12/2020

Els restaurants mallorquins Dins i Béns d'Avall obtenen la primera estrella Michelin

A més, l'Andreu Genestra ha estat guardonat amb l'estrella verda Michelin per la seva defensa del medi ambient

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaEls restaurants Dins, de Santi Taura, i Béns d'Avall, de Benet i Jaume Vicens, han estat guardonats aquest dilluns amb l'estrella Michelin en una edició marcada per la pandèmia. A més, un altre restaurant de l'illa, l'Andreu Genestra, ha rebut l'estrella Michelin verda per la seva defensa del medi ambient.

Amb aquestes dues noves estrelles Michelin, les Balears ja tenen un total de 10 restaurants que han obtingut aquesta distinció. A més del Dins i Vents d'Avall guardonats aquest 2020, en edicions anteriors varen ser premiats: el restaurant Voro, el Zaranda (Calvià), l'Andreu Genestra (Capdepera), Es Racó d'Es Teix (Deià), l'Adrián Quetglas (Palma), Es Fum (Calvià), la Maca de Castro (Alcúdia) i Es Tragón de Sant Antoni de Portmany.

Cargando
No hay anuncios

L'edició d'aquest 2020, que s'ha hagut de fer telemàticament a causa de la pandèmia, ha tingut com a grans protagonistes els restaurants Bo.Tic, a Corçà, i Cinc Sentits, que han aconseguit pujar un esglaó en la prestigiosa guia Michelin, que els ha atorgat aquest dilluns la segona estrella.

Quant a les pèrdues de distincions que afecten set restaurants de l'Estat i un de Portugal, més enllà de les que corresponen a tancaments definitius, ha transcendit que es retira l'estrella a Álbora, situat a Madrid. Els que, per motius diversos, encara no han reobert per la pandèmia, apareixen amb l'acotació "tancat temporalment a causa del covid-19".

Cargando
No hay anuncios

En total, la guia Michelin recull 11 restaurants amb tres estrelles; 38 amb dues; 203 amb una; 300 amb el segell Bib Gourmand, que reconeix l'excel·lent relació entre la qualitat del plat i el preu; 880 en la categoria El Plat Michelin i 21 amb la nova estrella verda.

El director internacional de les guies Michelin, Gwendal Poullennec, ha destacat que "sent un any tan complicat per a l'hostaleria, hem continuat trobant joves valors i plats innovadors que, cada vegada més sobre la base del producte local o de proximitat, ofereixen un autèntic plaer gastronòmic".