Meteorologia
Societat 15/08/2024

Retards generalitzats i alguna cancel·lació als aeroports de les Balears per la tempesta

Nit tranquil·la i sense incidències ni emergències per la tempesta

2 min
Cues i incertesa als aeroports de les Illes Balears

PalmaEls principals afectats del segon dia de tempestes a les Illes Balears són els aeroports. A hores d'ara les pantalles d'informació continuen plenes d'avisos que informen que la gran majoria de vols s'enlairaran i aterraran més tard del previst. A més, en les primeres hores d'aquest dijous ja hi ha hagut algunes cancel·lacions.

Aena ha explicat a l'ARA Balears que els causants d'aquests retards i cancel·lacions són les tempestes elèctriques i les fortes ratxes de vent que s'han viscut a la mar Balear durant aquesta nit i el caos circulatori que es va viure aquest dimecres per l'arribada de la DANA a l'Arxipèlag.

L'aeroport de Palma ple de turistes que no saben quan sortirà el seu vol

Són moltes les companyies que encara continuen fent feina per recol·locar el llistat de vols cancel·lats o que van patir retards durant la jornada d'aquest dimecres i això ara condiciona tot el trànsit aeri. A més, des dels aeroports han informat que per seguretat han decidit "espaiar" les sortides i arribades, és a dir, augmentar el temps entre els avions que circulen pels aeròdroms illencs, fet que també provoca retards considerables.

Davant aquesta situació, alguns turistes s'han vist obligats a passar la nit a l'aeroport de Palma deixant imatges sorprenents i atípiques i amb un ull posat a les pantalles d'informació per tal d'aclarir quan sortirà el seu vol.

Turistes dormint a laeroport de Palma

A més dels retards i cancel·lacions, aquest dijous Aena continua també desviant vols a altres aeroports. Concretament, durant les primeres hores del matí s'han desviat fins a set vols que havien d'aterrar a Menorca a aeroports alternatius. Cal recordar que la tempesta no només afecta les Illes Balears, sinó que també afecta tant l'Estat com alguns països europeus.

Durant la jornada d'aquest dimecres l'arribada de la DANA a l'Arxipèlag va provocar la cancel·lació de 53 vols als aeroports de les Balears: 44 al de Palma, 4 a Eivissa i 5 a Menorca, a més de retards generalitzats en les sortides i arribades. Aena espera que avui la situació sigui similar.

Primeres grans tempestes a Mallorca

Tot i que a molts indrets de les Illes Balears la pluja i les tempestes encara no han fet acte de presència, la DANA arriba ja amb força a alguns municipis de Mallorca. Un clar exemple d'això és Felanitx, on en poc més d'una hora han plogut més de 30 litres per metre quadrat, que, acompanyats de les fortes ratxes de vent, han deixat imatges impròpies d'aquesta època de l'any.

Nit tranquil·la i sense incidències

El Servei d'Emergències 112 ha informat, a través d'una piulada al compte de la xarxa social X, que han viscut una "nit tranquil·la" a la sala d'operacions i que no han hagut de gestionar cap incidència rellevant relacionada amb la tempesta.

Tot i això, continuen en estat d'alarma i pendents per resoldre qualsevol emergència que es pugui generar en les pròximes hores, quan s'espera que arribin les tempestes més intenses.

stats