Societat20/06/2014

Robocop s'acosta: ja es ven un 'drone' antiavalots capaç de disparar 80 bales de plàstic per segon

L'empresa sud-africana Desert Wolf ja té una comanda de 25 Skunk Riot Control Copter d'una companyia minera i manté que policies d'altres països s'hi han interessat

Ara
i Ara

BarcelonaLa pel·lícula Robocop era molt futurista quan Paul Verhoeven la fa filmar el 1987, però a banda del 'cyborg' protagonista, els robots policia que hi sortien comencen a ser cosa del present. El Skunk Riot Control Copter n'és una mostra: es tracta d'un 'drone' volador equipat amb quatre fusells d'aire comprimit capaços de disparar, en total, fins a 80 bales de plàstic per segon. I no és cap projecte de futur, l'empresa sud-africana Desert Wolf ja n'ha venut 25 unitats a una companyia minera, ha assegurat el directiu Hennie Kieser a la BBC. L'empresa afirma que té més comandes en marxa amb més empreses mineres, d'altres de seguretat i fins i tot policies de dins i de fora de Sud Àfrica.

El 'drone' pot carregar fins a 4.000 projectils que poden ser massissos, dur pintura o gas urticant, sempre que siguin de la mateixa mida, però l'octocòpter -té vuit hèlices- també inclou d'altres eines útils per als antiavalots. Inclou llums enlluernadores, làsers pensats per encegar els objectius, altaveus per comunicar-se amb els presumptes revoltats, sirenes molestes, càmera de vídeo i una càmera tèrmica útil per veure-hi quan no hi ha llum. Un paquet d'eines antiavalots muntat en un objecte volador d'aspecte més aviat tosc que es controla a distància per un operador o un equip.

Cargando
No hay anuncios

L'Skunk -mofeta en català- es va presentar el mes passat en una fira de seguretat a Johannesburg però l'empresa té previst fer demostracions per a clients potencials a l'Àfrica, Europa i Amèrica els propers mesos. "No ens podem permetre un altre Lonmin Marikana i, traient la policia a peu usant tecnologia no letal, penso que tothom estarà molt més segur" ha declarat Kieser a la BBC. Es referia a una vaga en una mina de platí sudafricana que, el 2012, va resultar en 44 morts 34 dels quals eren miners i la resta policies.