Societat 24/09/2024

S’Obrador d’Apaema aconsegueix els doblers per comprar una marmita i continuarà obert

Amb aquesta eina l'entitat podrà doblar la producció i contractar més gent

2 min
Una dona que treballa a S'Obrador

PalmaS’Obrador, la cuina industrial que gestiona l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (Apaema), no haurà de tancar. Després de la campanya de micromecenatge per comprar una marmita –una olla industrial que permet elaborar cremes, salses i confitures– l'entitat ha aconseguit els doblers per encomanar-la i “aviat s’instal·larà a Binissalem”, diu el coordinador d’Apaema, Nofre Fullana. 

Segons ha assegurat Fullana a l’ARA Balears, sense aquesta olla “cada any es perdien doblers” per “manca d’eficiència i de recursos econòmics”. De fet, si no s’haguessin aconseguit els doblers per comprar-la, S’Obrador s’hauria reinventat, o bé, tancat. Per altra banda, lamenta que a causa de la manca d’aquest estri “hi ha productors que no han pogut elaborar el seu producte d’estiu com Es Garrover de Mallorca”. Ara celebra que aquesta adquisició els permetrà “doblar la producció”  i “contractar més gent”. 

La campanya de micromecenatge per aconseguir 18.000 dels 33.000 euros que val la màquina ha funcionat. S’han aconseguit 16.617 euros dels 18.000 òptims, però cal recordar que la quantitat mínima que es demanava eren 14.000 euros –va aconseguir arribar-hi dos dies abans d’acabar la campanya. El canal de finançament col·lectiu es va obrir el 5 d'agost i es va tancar el 18 de setembre. 

A partir de l’octubre, els 135 cofinançadors rebran les recompenses que dependran de la quantitat que han abonat. La quantitat mínima que es podia ingressar era de 10 euros, mentre que la màxima ha estat de 5.0000 i l’ha feta la Fundació Mallorca Preservation. Segons explica Fullana, aquesta donació –una tercera part de la recaptació– “va servir per despertar un poc el micromecenatge i animar la gent”. “Va reactivar la confiança en la campanya”, afegeix. Cada aportació tenia un nom relacionat amb la cuina (tastaolletes, ajudant de cuina, gourmet) en funció de la recompensa assignada. 

A partir de la instal·lació de la marmita, S’Obrador començarà una “fase d’aprenentatge”. “Haurem de provar i mirar com queden les receptes perquè aquesta és de 200 litres. Estam molt contents perquè 16.000 euros no s’aconsegueixen cada dia”, comenta. 

stats