IB3
Societat 20/06/2024

Salas espera que els treballadors internalitzats d'IB3 puguin cobrar més a partir del juliol

El director de l'ens públic ha comparegut aquest dijous a la Comissió de Control sobre la radiotelevisió al Parlament

ARA Balears
2 min
El director general d'IB3, Albert Salas.

PalmaEl director general d'IB3, Albert Salas, ha assenyalat aquest dijous que espera que els més de 300 treballadors internalitzats de l'ens públic comencin a cobrar a partir de juliol la integració de mínims. Així ho ha avançat Salas en el marc de la seva compareixença a la Comissió de Control sobre la radiotelevisió de les Balears al Parlament, en què ha respost les diferents preguntes formulades pels grups parlamentaris. Segons ha recollit Europa Press, demanat sobre el procés d'integració per la diputada socialista Sílvia Cano, Salas ha explicat que ja han duit a terme els informes pertinents, que s'han entregat a Pressuposts i Funció Pública, perquè aquests treballadors puguin cobrar la integració i complir amb el termini de 30 de juny.

El director general de l'ens ha assenyalat que en aquests moments hi ha 202 treballadors per sota els mínims que es beneficiaran "immediatament" i que la retroactivitat d'aquest cobrament és fins al primer de gener del 2024.

"La del 2023 està en negociacions amb el Comitè d'Empresa", amb qui també negocien una nova RTP, ha agregat, tot recordant que han hagut de "començar de zero per recaptar tota la informació i títols per integrar a més de 300 treballadors que venien de cinc empreses i convenis diferents".

Salas també ha estat demanat per la demanda judicial pendent, i ha indicat que es va arribar a un acord amb el Comitè per suspendre la prevista el 17 de maig, que s'ha ajornat al setembre.

Entrevista a Toni Gili (Vox) com un "ramader anònim"

D'altra banda, quan li han demanat per l'entrevista que va fer el programa Cinc Dies al portaveu de Vox al Consell de Mallorca, Toni Gili, com si fos "un ramader anònim", segons ha dit el socialista Carles Bona, Salas ha defensat que l'entrevista (la temàtica de la qual estava enfocada al tema del camp) estava prevista inicialment amb una altra persona.

Concretament, ha puntualitzat que el programa va contactar amb una associació d'agricultors i varen pactar amb ells que l'entrevistat seria Guillem Adrover, "un habitual" del programa. Això no obstant, quan la redactora va arribar al lloc acordat per fer l'entrevista, "hi havia Toni Gili".

stats