Menorca

Salut expedienta l'Ajuntament de Maó i l'empresa Hidrobal per "exposar la població a beure aigua no apta"

Estan investigant també el "grau de responsabilitat de cada una de les parts"

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Maó. / ARA BALEARS
ARA Balears
15/10/2024
2 min

PalmaLa Conselleria de Salut ha obert un expedient sancionador contra l'Ajuntament de Maó i l'empresa Hidrobal per "haver exposat, de manera conscient, la població a beure aigua no apta per al consum humà". Així ho ha anunciat aquest dimarts la consellera Manuela García durant el ple del Parlament de les Illes Balears. A més, ha detallat que s'investigarà el "grau de responsabilitat de cada una de les parts". "És tot un despropòsit", ha sentenciat.

En aquest sentit, la consellera ha acusat el govern municipal i l'empresa d'haver ocultat la informació sobre el mal funcionament de la planta desmitificadora i l'estat de l'aigua tant a la població com a la mateixa Conselleria de Salut, "botant-se així, de manera corresponsable, la legislació vigent". Amb tot, la consellera ha confirmat que Salut ha ordenat la suspensió de l'activitat en la planta desmitificadora de Malbúger i ha comunicat als veïns que l'aigua encara no és apta.

Per la seva banda, el diputat no adscrit, Francisco Cardona, ha celebrat la decisió de García i ha qualificat el cas d'"escandalós". D'altra banda, ha denunciat que el batle Héctor Pons "no ha fet absolutament res" i ha "menyspreat" la ciutadania. "Ha permès que dones embarassades, gent gran i nins hagin consumit aigua no apta", ha retret Cardona en el torn de control al Govern durant el ple . "Maó no és Burkina Faso ni Mali, però és inacceptable que fa mesos que consumim aigua amb una quantitat de femta superior a la recomanada per l'OMS", ha sentenciat.

Cal recordar que la tinent de batle d'Urbanisme i ciutat de l'Ajuntament de Maó, Dolores Antonio, va presentar la dimissió quan els problemes en la gestió de l'aigua es van fer públics. A través d'un escrit va explicar que prenia aquesta decisió per "responsabilitat, coherència i defensa del servei públic i l'interès general". La dimissió va arribar després que es descobrís que Antonio va rebre un correu de l'empresa concessionària eb què l'advertien dels problemes amb l'aigua potable, però "no el va obrir ni llegir".

stats