Societat 27/07/2024

Salut obri un expedient als organitzadors de l'acte de Miguel Bosé a Palma

Denuncien que es va difondre informació falsa sobre la salut, promovent tractaments sense evidència científica que fins i tot poden produir efectes perjudicials per a la salut

ARA Balears
1 min
Peñafiel demana des d’‘El Mundo’ que Bosé mori de covid

PalmaLa Conselleria de Salut de les Illes Balears ha aixecat acta contra els organitzadors de la jornada 'Llibertat d'expressió, llibertat terapèutica', duita a terme aquest divendres, 26 de juliol, a Palma i en la qual han participat Miguel Bosé i Josep Pàmies. En un comunicat, Salut ha informat que el Servei d'Inspecció de la Conselleria ha obert un expedient contra els organitzadors de l'acte de pseudoteràpies després de constatar que han incomplert la normativa vigent "amb relació a la promoció de pràctiques no autoritzades o d'eficàcia i seguretat no comprovades".

Concretament, des de la Conselleria han explicat que durant l'esdeveniment es va difondre informació falsa sobre la salut, promovent tractaments sense evidència científica que fins i tot poden produir efectes perjudicials per a la salut. Així, ara els tècnics de la Conselleria de Salut iniciaran la instrucció corresponent per determinar si correspon la imposició o no d'una sanció administrativa.

Un cop acabada la investigació, i si es constata que es van produir delictes contra la salut pública, els tècnics posaran el cas en mans del Ministeri Fiscal.

stats