Societat 05/11/2021

Salut, sobre la sisena onada: "Les properes setmanes preocupen molt"

La coordinadora de la campanya de vacunació, Eugènia Carandell, ha afirmat que "les notícies d'Europa no són tranquil·litzadores"

1 min
Gent passejant per Palma.

PalmaLa coordinadora de la campanya de vacunació contra el covid-19, Eugènia Carandell, s'ha referit a la possibilitat que les Balears pateixin una sisena onada afirmant que "les properes setmanes preocupen molt". "Les notícies d'Europa no són tranquil·litzadores i d'aquí a Nadal venen setmanes de moltes reunions socials i familiars", ha afegit la també directora assistencial de l'IB-Salut. Davant aquesta situació, ha demanat a la població seguir les mesures de protecció i vacunar-se.

Pel que fa a la campanya de vacunació, Carandell ha assegurat que la Conselleria de Salut ja fa una feina "gota a gota, persona a persona" per incrementar la immunitat a l'Arxipèlag. "Hi ha un petit grup d'antivacunes, però també molta gent que encara no se n'acaba de refiar, i aquesta és la que hem de convèncer", ha defensat. El grup que costa més de convèncer continua sent la franja de 20 a 40 anys.

Així mateix, ha donat dades de les diferents accions que s'han fet les darreres setmanes per augmentar la vacunació. Per exemple, al Vacubús que es va habilitar dimarts han rebut el vaccí 81 persones "i n'estam molt contents". A la UIB s'han posat 66 dosis i a Son Gotleu s'ha aconseguit pujar la immunitat completa un 7%.

stats