El SAMU 061 farà cursos de reanimació cardiopulmonar a les escoles d'Andratx

Es pretén que els alumnes aprenguin a avisar Emergències i a distingir si la persona està inconscient, entre d'altres

Una de cada quatre persones que presencia una parada cardiorrespiratòria intervé
ARA Balears
08/10/2024
1 min

PalmaL'Ajuntament d'Andratx i el SAMU 061 han acordat que, durant aquest curs escolar, els alumnes dels centres educatius assistiran a classes d'educació sanitària per saber com actuar davant una emergència o com realitzar la maniobra de reanimació cardiopulmonar. L’acord s’ha signat aquest dimarts en una reunió en la qual han participat la batlessa d'Andratx, Estefanía Gonzalvo, juntament amb el regidor de Sanitat i Protecció Civil, Antoni Nicolau; la regidora d'Educació, Mady Juan; el director general de l'Ib-Salut, Javier Ureña, i el gerent del SAMU 061, Eloy Villalba, segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

Prèviament, el regidor de Sanitat i Protecció Civil, juntament amb el gerent del SAMU 061, ja havien tingut reunions per poder dur a terme aquests projectes en els centres educatius del municipi. Cal destacar que el SAMU 061 ha rebut aquests darrers mesos el premi de bones pràctiques del Ministeri de Sanitat pel projecte 'RCP a l'escola'. Amb aquesta iniciativa, la corporació local aposta per impartir aquests cursos en el municipi i conscienciar els més joves de la importància de "tenir nocions de suport vital bàsic per poder actuar".

Alumnes preparats

L'objectiu d'aquests cursos és que l'alumne aprengui a telefonar al 061, a distingir si la persona està inconscient i a aprendre a realitzar les maniobres de RCP o de desobstrucció de la via aèria. Finalment, a part d'aquesta col·laboració educativa, està previst que l'any que ve es dugui a terme el simulacre del Pla d'Emergència Municipal d'Andratx (PEMU), que avui dia es troba en fase de valoració definitiva a la Direcció General d'Emergències, i que integrarà tots els equips d'emergències i protecció civil autonòmics i municipals.

stats