Un Sant Sebastià per al comerç local i des de les xarxes
L'Obreria de Sant Sebastià anima els membres de les diferents confraries a penjar les fotos de la revetla d'anys anteriors a les xarxes socials
PalmaLes festes de Sant Antoni es varen traslladar a les xarxes socials, i passarà el mateix amb les de Sant Sebastià. L'any passat foren més de 40 els grups que participaren en la revetla popular d'aquesta festa. Enguany, tothom a casa. No obstant això, no són poques les iniciatives i propostes d'algunes confraries, o col·lectius, per mantenir viva la festivitat, ajudar el comerç local i omplir les xarxes de records de les revetles de Sant Sebastià d'altres anys.
Així, Orgull Llonguet aposta per fer llonguetades íntimes en aquesta nova normalitat, que ells anomenen #novallonguelitat. Els del mocador groc animen la gent a comprar el seu llonguet a un bar o forn de Ciutat i, després, compartir-ho a xarxes (etiquetant el bar i també el perfil d'Orgull Llonguet). La iniciativa pretén ajudar i empènyer el comerç local. A més, per a dia 18, quan seria la revetla, han organitzat la 'Revolta llongueta'. Consisteix a penjar fotos i vídeos de la celebració d'altres anys per omplir les xarxes d'orgull llonguet.
Des de l'Obreria de Sant Sebastià, que és l'entitat que representa aquests col·lectius i fa d'interlocutora amb l'Administració (des del 2019), també han fet la seva proposta. "Demanam als membres de les confraries que es posin el mocador (cada una té el seu, d'un color diferent), que s'hi facin una foto i la comparteixin a les xarxes. També hem demanat que se'l posin i el duguin aquests dies. Pensam que és una manera de fer pinya i de fer saber què és Sant Sebastià i la festa de les confraries", diu la presidenta de l'Obreria, Elena Femenia. Recorda que enguany el més important és la salut. També animen la gent a compartir imatges d'altres anys.
La confraria Capitol també ha fet una crida als seus membres. Des de fa uns anys, el bar que acollia el seu dinar és el Tangopan, que, si bé està tancat per les restriccions, fa menjar per endur. Així, la confraria ha fet una crida per tal que els seus membres vagin a cercar el dinar al Tangopan, una manera també d'ajudar el comerç de Ciutat i de sentir que la festa, tot i ser des de casa, encara té gust de Sant Sebastià.