Lloguer turístic
Societat 26/09/2024

Santa Eulària simplifica el procediment per multar el lloguer turístic il·legal

També s'inclou com a motiu de sanció els lloguers que es publicitin a través de xarxes socials i webs

ARA Balears
2 min
Santa Eulària del Riu

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Santa Eulària del Riu ha aprovat la modificació de les seves Normes Subsidiàries (NNSS) amb l'objectiu de simplificar l'obertura d'expedients sancionadors urbanístics per fer lloguer turístic a habitatges no habilitats per a això. Igualment, també es canvia la normativa perquè els jacuzzis i similars computin com a superfície construïda a les noves autoritzacions d'edificació.

Segons ha informat l'Ajuntament, la modificació puntual número 22 de les NNSS del municipi és l'encarregada de simplificar el procediment que s'ha de seguir per part de l'Ajuntament per poder multar als propietaris d'habitatges que realitzen lloguer vacacional en el municipi en llocs on no està permès.

Fins ara, la reglamentació municipal aprovada en 2017 establia que s'entenia que existia lloguer vacacional "quan, a canvi de contraprestació econòmica i dues o més vegades en el període d'un any, els habitatges siguin cedits a tercers en condicions d'ús immediat per període inferior a 31 dies".

Segons el Consistori, això exigia que es pogués provar l'ús turístic en dues ocasions diferents i demostrar que els períodes de lloguer no eren els legalment establerts. La nova redacció estableix que "s'entendrà que aquest ús es desenvolupa en la modalitat de lloguer vacacional quan, a canvi de contraprestació econòmica, els habitatges siguin cedits a tercers en condicions d'ús immediat per qualsevol període amb finalitats turístics ", per la qual cosa només amb comprovar el lloguer turístic en una ocasió ja es podrà sancionar i de manera independent a la durada del contracte.

Igualment, s'inclou com a motiu de sanció el que els lloguers "es publicitin, contractin i/o comercialitzin" no sols a través d'agències de viatges, centrals de reserves o altres empreses, sinó que s'inclouen també les "pàgines o aplicacions en les quals publicitin allotjaments", així com per xarxes socials. Cal recordar que aquest estiu s'han instruït sis expedients amb sancions que superen el milió d'euros.

stats