Cinema

Shirley MacLaine revela com Morgan Freeman va rebutjar les seves proposicions sexuals

L'actriu acaba de publicar unes memòries en què repassa la seva intensa vida professional i sentimental

Shirley MacLaine
2 min

BarcelonaAmb 90 anys, l'actriu Shirley MacLaine ja n'ha vist de tots colors, i així n'ha deixat constància a les seves memòries, The wall of life: Pictures and stories from this marvelous lifetime. En el llibre, la protagonista de L'apartament fa repàs de la seva intensíssima vida sentimental i revela que hi va haver un gran actor de Hollywood que va rebutjar les seves propostes sexuals. "Morgan Freeman. Li vaig fer una proposta i em va rebutjar", assegura la germana de Warren Beatty, un dels grans seductors de Hollywood.

A les memòries, MacLaine no detalla quan va fer la proposta a Freeman, però en una entrevista a la revista People sí que ha explicat una mica més com va ser la situació. "Oh, em va agradar molt de seguida. Vaig pensar que la seva interpretació era brillant. Amb prou feines vaig dir res, i només va negar amb el cap. No és interessant?", diu l'actriu de Magnòlies d'acer.

Freeman no va voler tenir una història amb MacLaine, però molts altres actors de Hollywood sí que van mantenir relacions sentimentals amb ella. L'any 1952 MacLaine es va casar amb el productor Steve Parker, amb qui va tenir una filla, però el seu matrimoni era "poc convencional" i obert. Van estar casats fins al 1982, tot i que vivien separats. Parker estava instal·lat al Japó mentre que la seva dona residia als Estats Units i tots dos consentien que l'altre tingués relacions paral·leles.

Una de les moltes relacions que MacLaine va tenir durant el seu matrimoni va ser amb el també actor Robert Mitchum. "L'Steve volia saber fins a quin punt jo estava involucrada i no ho estava prou per divorciar-me", escriu l'actriu. "I, a més, hi havia massa coses que depenien del fet que continuéssim casats. Però Mitchum era un home molt intel·ligent, molt interessant, i també estava casat", afegeix. L'actriu de Sweet Charity assegura que cap de les seves relacions extramatrimonials va fer que es plantegés divorciar-se del seu marit. "No veia futur amb ningú excepte amb l'Steve. Tenir un afer era suficient. No era un engany perquè tothom era conscient de la situació", confessa.

Més enllà de les seves relacions sentimentals –també va estar amb el director rus Andrei Kontxalovski, que va deixar la Unió Soviètica per ella–, MacLaine també passa revista a les seves amistats. De Jack Lemmon, amb qui va compartir dues pel·lícules, diu que era "un noi encantador", que era "com un germà" per a ella. També té paraules per a Jack Nicholson, amb qui va coincidir a La força de la tendresa. "Em feia riure tota l'estona. Era una de les meves persones preferides", diu. Tot i la bona sintonia entre tots dos, assegura que mai es va plantejar tenir una aventura amb ell. "Crec que no hauria sigut el meu tipus de persona per tenir un afer. M'hauria fet riure massa", argumenta.

La protagonista d'Irma, la douce explica també com una vegada va exercir de consellera d'Elvis Presley, a qui va conèixer quan tots dos eren actors a sou de Paramount. "El seu camerino era dues portes més enllà del meu i ell no sabia com s'havia de comportar en el set de rodatge. Li vaig dir que només necessitava ser amable i simpàtic amb la gent perquè llavors ell ja era una estrella. Però no érem amics, no el coneixia gaire", admet.

stats