Simebal aposta per noves restriccions a Menorca per reduir els contagis

El sindicat es mostra partidari de limitar els moviments de persones i restringir l'oci nocturn

El personal sanitari de Menorca viu amb preocupació l'augment dels contagis.
Iván Martín
12/07/2021
2 min

MaóEl delegat a Menorca del Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal), Claudio Triay, creu que el Govern balear hauria d'implantar noves restriccions a l'illa per reduir la transmissió i l'augment de contagis pel covid-19. Triay recorda que els moviments no afavoreixen "que es talli" la propagació i adverteix: "En aquests moments hi ha molta circulació de turistes, fet que dificulta el control de la situació". Per aquest motiu no entén que no es prenguin mesures des de l'administració i posa en dubte que la reducció d'hospitalitzacions sigui un barem imprescindible per determinar actuacions: "Si bé és cert que la majoria de casos són lleus, desconeixem el comportament de les noves variants, com la Delta".

Claudio Triay ha especificat les mesures que creu que serien adients per a Menorca. En aquest sentit, destaca que en altres comunitats com València, Castella i Lleó i Catalunya s'ha actuat davant l'augment dels positius: "El principal focus de contagis és l'oci nocturn i som partidari de restringir el moviment de les persones, així com els interiors dels locals a una determinada hora". Apunta que "si no feim res, desconec si podrem aprofitar l'agost o veurem com altres països dificulten l'arribada de turistes".

A més, el delegat de Simebal a Menorca considera que les Balears "han volgut córrer massa ràpid" en el pla de desescalada i ha posat com a exemple els països oceànics: "A Nova Zelanda i Austràlia, quan detecten diversos contagis tanquen tota una setmana i després reobren inclús sense cap mena de restricció".

Les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) de Maó i Ciutadella començaran aquest dilluns a realitzar proves d'antígens a persones que siguin contactes estrets de casos positius. La previsió és fer entre 300 i 500 proves diàries a cada UVAC. D'altra banda, la direcció mèdica de l'hospital Mateu Orfila ha decidit reduir a un acompanyant per ingressat i no descarta aquesta setmana reprogramar l'activitat quirúrgica. Tot dependrà de l'evolució de les dades epidemiològiques.

stats