Laboral

Els sindicats, en peu de guerra: "No aturarem fins a aconseguir la reducció de jornada per llei"

UGT i CCOO han començat aquest dijous les concentracions arreu de l'Estat perquè comenci la negociació. A Palma s'han concentrat davant la seu de la CAEB

26/09/2024
2 min

PalmaEls sindicats han desenterrat la destral de guerra. Aquest dijous CCOO i UGT han començat les concentracions, a Palma, just davant la seu de la patronal CAEB, perquè s'obri la negociació per aconseguir una reducció de la jornada laboral a 37,5 hores. El secretari general de CCOO a les Balears, José Luis García, ha sintetitzat el seu missatge en un contundent "no aturarem fins a aconseguir la reducció de jornada per llei". Per la seva banda, la presidenta de la gestora d'UGT a les Illes, Amparo Burgueño Luengo, també s'ha mostrat categòrica: "Estam aquí per dir-li a la patronal que la reducció és inevitable, i al govern, per dir-li que és inajornable".

Burgueño ha explicat que la reforma de l'Article 34 de l'Estatut dels Treballadors –que tracta sobre la durada de la jornada de treball– "és imprescindible". "No pot ser que duguem 40 anys de jornada laboral de 40 hores", ha dit, per després afegir: "La patronal sap que la reducció és imprescindible per reduir la sinistralitat laboral, per millorar la vida de les persones, per millorar la conciliació, la productivitat i el rendiment, com ja passa als països més avançats", ha expressat.

Amparo Burgueño Luengo: "No pot ser que duguem 40 anys de jornada de 40 hores"

Per la seva banda, García vol que la patronal s'assegui a negociar: "Han de decidir quin tipus de país volen, un basat en la precarietat o un país modern i productiu". "Ens manifestarem davant la patronal i davant dels partits polítics, que s'han de banyar al Congrés", ha advertit. "Toca sortir de la precarietat en la qual estam instal·lats i això implica la reducció de jornada per llei", ha remarcat.

Segons els càlculs dels sindicats, de la reducció de la jornada laboral fins a les 37,5 hores sense minvament en el salari, que és el que pretenen, se'n beneficiaran gairebé 13 milions de persones treballadores del sector privat. Concentracions com la de Palma s'han replicat a les principals capitals de l'estat espanyol. Com diu Manel a la seva cançó Jo competeixo: "La destral de guerra mai s'enterra".

stats