Educació
Societat25/05/2021

Els sindicats reclamen que es mantinguin les ràtios per al curs 2021-22

També denuncien que la Conselleria hagi anunciat la planificació del curs sense consultar-la abans a la mesa sectorial

PalmaDesprés dels anuncis de la Conselleria i el Ministeri d'Educació sobre el pròxim curs escolar, els sindicats illencs demanen compromisos. Tenen dos reclams en comú: que es mantinguin les ràtios baixes i s'incrementi la plantilla de professors per garantir la presencialitat en tots els a nivells educatius no universitaris.

La UGT valora positivament que es vulgui assegurar la presencialitat, que continuïn els protocols contra el covid-19 i les substitucions exprés, però remarquen "que no es pot tornar a la situació de partida d'abans de la pandèmia". És per aquest motiu que demanen un reforç de les plantilles docents. A més, consideren que "no és raonable" la mesura de reduir fins a 1,2 metres la distància entre els alumnes pel risc d'infecció que pot comportar.

Cargando
No hay anuncios

En el mateix sentit s'expressa l'STEI Intersindical: "Les ràtios actuals, amb 20 alumnes per aula, han fet possible un millor seguiment del procés d'ensenyament i aprenentatge dels alumnes", apunten. A més, exigeixen a la Conselleria que posi en marxa mesures per atendre la part emocional dels professors i del personal auxiliar tècnic educatiu, "que ha patit un fort desgast físic i personal", i com a conseqüència hi ha hagut "massa baixes per estrès i depressió".

Cargando
No hay anuncios

"La Conselleria menysté el paper constructiu dels docents en el procés d'organització del pròxim curs", denuncia Alternativa Docent. En aquest sentit, asseguren que el 29 d'abril varen registrar una petició a Educació sobre aquest tema i encara no n'han rebut resposta, sinó que la informació que tenen és la que ha transcendit als mitjans. Amb tot, defensen que les mesures que s'han plantejat fins ara "són insuficients per fer un curs completament segur i recuperar la presencialitat plena dels alumnes". "Com sempre, el pressupost és el problema", reblen.

El sindicat UOB Ensenyament també va sol·licitar a la Conselleria que convocàs una mesa sectorial per parlar de l'organització del curs vinent: "ha passat un mes i segueixen sense donar-nos resposta", diuen. En aquesta línia, es queixen que s'hagi fet una roda de premsa per informar de les condicions del nou curs "sense que s'hagi replantejat res a cap Mesa Sectorial, però s'han donat instruccions als centres sobre ràtios i plantilles".