Habitatge

Sis municipis del PP han cedit sòl públic perquè el Govern hi construeixi 1.800 habitatges de lloguer

Felanitx, Andratx, Palma, Calvià, Sóller i Santanyí s'han adherit a la iniciativa "Construir per llogar"

Una vegada que la concessió acabi, els habitatges seran de titularitat pública
2 min

La primera fase del programa 'Construir per a llogar', impulsada pel Govern, preveu construir prop de 1.800 habitatges a preus assequibles a sis municipis de Mallorca – tots governats pel PP– que han cedit sòl públic a la iniciativa privada per construir habitatges protegits on només hi podran viure residents. Felanitx, Andratx, Palma, Calvià, Sóller, Palma i Santanyí s'han adherit a la inciativa. Les obres d'aquestes construccions podrien començar l'any 2026, una vegada que s'hagin dut a terme els processos de concessió

D’acord amb les estimacions de la Conselleria i dels diversos municipis, amb aquesta primera fase, a l’illa de Mallorca, es preveu la construcció de 1.200 habitatges a diverses zones i barris de Palma; d’uns 300 habitatges a quatre parcel·les a Calvià; de 200 habitatges a set parcel·les al municipi d’Andratx (quatre al Port d’Andratx i tres a Camp de Mar); de prop de 55 a quatre parcel·les a diversos nuclis del municipi de Santanyí (dos a Portopetro, un a Cala d’Or i un a Calonge); al voltant de dotze habitatges a un edifici al centre de Sóller, i de cinc habitatges a una parcel·la a Portocolom, al municipi de Felanitx.

Mentre dura la concessió– que el màxim legal permès és de 75 anys– la iniciativa privada construirà i gestionarà els habitatges. Tot i això, una vegada que finalitzi, les construccions passaran a ser de titularitat pública.

Aquest és un dels eixos del pla de xoc d'habitatge impulsat per l'Executiu, amb el qual es preveu la sortida al mercat de 7.000 habitatges a preus assequibles per a residents en les Illes, en una primera fase. El pla consta de diversos programes i mesures: en aplicació del conjunt de mesures del Decret d'Emergència i del programa 'Construir per a llogar', es preveuen uns 4.000 habitatges en diverses illes, on s'inclouen les prop de 1.800 previstes en la primera fase d'aquest programa a Mallorca.

stats