Societat08/07/2015

El PP tomba al Congrés la petició del PSOE de revisar ja el sistema de finançament autonòmic

Els socialistes també reclamen reequilibrar els objectius de dèficit entre l'Estat i les comunitats el pròxim 2016

El PP s'ha quedat sol aquest dimecres al Congrés rebutjant una moció del PSOE en què instava el Govern a impulsar amb caràcter urgent la revisió del sistema de finançament autonòmic amb l'objectiu de corregir els dèficits de finançament i garantir els principis de coordinació i solidaritat i la prestació de serveis públics en tots els territoris en condicions d'igualtat.

La moció, que s'ha votat en el ple del Congrés i ha rebut el suport de la majoria de l'oposició, era conseqüència de la interpel·lació sobre el particular que els socialistes van dirigir fa dues setmanes al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro.

Cargando
No hay anuncios

En el seu text, els socialistes demanaven que, mentre concloïa la revisió de l'actual sistema de finançament, s'activessin bestretes a compte de recursos addicionals perquè les comunitats autònomes puguin afrontar urgentment les seves necessitats de finançament.

Així mateix, el primer partit de l'oposició advocava per reequilibrar el repartiment dels objectius de dèficits entre administracions per al 2016, de manera que l'administració central de l'Estat assumís "més esforç d'ajust" que pogués ser compensat "amb més marge a les comunitats autònomes per garantir el finançament dels serveis públics fonamentals".

Cargando
No hay anuncios

Retornar competències als ajuntaments

El text que ha estat rebutjat pel grup majoritari també reclama al Govern "la devolució urgent" a les entitats locals de les competències en matèria de prestació de serveis socials de promoció i reinserció social, així com en salut, consum, igualtat i polítiques d'ocupació.

Cargando
No hay anuncios

Els socialistes demanaven que aquestes i altres matèries que amb l'aprovació de la reforma de l'administració local van sortir de la competència municipal tornessin als ajuntaments per ser les administracions més properes al ciutadà i estar facultades per fer una "intervenció efectiva davant de situacions reals o potencials d'exclusió social".