Son Sardina
Societat02/02/2024

La societat civil de Son Sardina demana una solució a l'Ajuntament per a la manca d'espais públics i de gestió popular

Han iniciat una campanya per denunciar la situació límit que perjudica l’associacionisme local

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaLa societat civil de Son Sardina ha iniciat una campanya per denunciar la situació límit que la manca d'espais i locals públics i autogestionats ha provocat a l'associacionisme local. En un comunicat firmat per l'Agrupament Escolta de Son Sardina, l'Assemblea Popular de Son Sardina i Sa Garriga, l'Associació Dimonis Enfocats, l'Associació de Veïns de Son Sardina, la Comissió de Festes, Joves de Son Sardina i Cossiers de Son Sardina, assenyalen que no tenen cap espai que puguin considerar propi per desenvolupar "amb dignitat" les activitats que sostenen "la vitalitat del calendari sardiner i que ofereixen espais de trobada, organització, oci i cultura".

Segons lamenten, el Casal, que fa dos anys hagueren de "salvar d'un desnonament", és propietat d'una entitat bancària, com el local de la tercera edat, i al conveni només li resten tres anys. A més, cada vegada té més goteres i no respon a les necessitats pràctiques dels col·lectius que en fan ús a causa d'un reglament municipal inflexible que no dona marge per guardar-hi coses o fer-hi activitats que no tenen alternativa. Fins ara, expliquen que la "falta històrica" d'espais s'havia apedaçat amb la cessió d'un espai de magatzem "minúscul" per part dels gerents de Ca ses Monges, i del saló parroquial per part de l'Església, però aquesta predisposició ha canviat. Per una banda, critiquen que Carisa –entitat que gestiona Ca ses Monges– ha decidit que el lloguer d'espais i el benefici econòmic "no és compatible amb mantenir un espai per a la Comissió ni cedir el pati, abans a disposició d'activitats populars". Per altra banda, volen saber si el nou diaca de la parròquia "mantindrà els espais parroquials que empren diverses associacions o té unes intencions similars a les de Carisa".

Cargando
No hay anuncios

Les entitats que firmen diuen que sense espais ni locals on emmagatzemar recursos, organitzar i fer trobades i activitats no serà possible mantenir ni molt menys crear "xarxes veïnals, entitats locals o cultura popular". "El poble que coneixem té els dies comptats", han lamentat. Per això, reclamen a l'Ajuntament que els doni una solució: exigeixen espais de propietat pública, que puguin autogestionar popularment segons les necessitats dels col·lectius que en fan ús, i que siguin segurs, funcionals, dignes i salubres. Ara com ara, diuen, hi han de destinar espais que haurien de tenir un altre ús –com el Casal, que el fan servir de magatzem– per poder satisfer les necessitats del moviment popular sardiner.