Son Llàtzer ha fet 40 implants coclears des que el programa específic es va posar en marxa el 2018

Les persones amb sordesa profunda poden recuperar l'audició per mitjà d'aquesta intervenció quirúrgica

Equip mèdic que du a terme el programa.
ARA Balears
25/02/2022
1 min

PalmaEl Servei d'Otorrinolaringologia de l'hospital Son Llàtzer ha fet 40 implants coclears des que el programa específic es va posar en marxa el 2018. La Conselleria de Salut ha assenyalat que el programa atén persones amb sordesa profunda, que poden recuperar l'audició per mitjà d'aquesta intervenció quirúrgica i la tasca posterior de rehabilitació, programació i seguiment.

El Govern ha explicat que l'implant coclear és un dispositiu que permet als pacients amb aquesta afecció recuperar la capacitat de sentir-hi, ja que estimula per mitjà d'impulsos elèctrics el nervi auditiu. La part interna consta d'un receptor-estimulador i un feix d'elèctrodes, que es col·loquen sota la pell i a l'interior de la còclea.

El diagnòstic, la cirurgia de l'implant coclear, la programació del processador de so i la rehabilitació de logopèdia posterior es fan íntegrament a Son Llàtzer. Una vegada posat l'implant, els pacients comencen la rehabilitació amb les logopedes, que són fonamentals perquè el rendiment de l'implant reïxi. Aquestes s'encarreguen d'estimular i guiar l'evolució i l'adaptació del pacient.

En els darrers mesos s'ha iniciat un programa d'activació precoç del processador de so, ja que es fa l'abordatge quirúrgic d'incisió mínima, la qual cosa permet començar la rehabilitació abans dels 14 dies. L'objectiu per a l'any que ve és iniciar el procés de rehabilitació abans dels set dies.

Segons el doctor Alfonso Bonilla, cap del Servei d'Otorinolaringologia de Son Llàtzer, "els resultats preliminars del programa són molt prometedors, quant al temps quirúrgic i al procés de rehabilitació posterior, així com per la satisfacció dels pacients que han rebut l'implant. Aquest últim és l'objectiu de la nostra activitat".

stats