Societat17/11/2020

Son Llàtzer posa en marxa un projecte per difondre i garantir els drets dels infants prematurs

La iniciativa ' Un somriure - un vincle' té l'objectiu d'informar sobre la importància de la cura dels nadons nascuts abans de la setmana 37 de gestació

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaAmb motiu del Dia mundial de l'infant prematur, l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha posat en marxa el projecte 'Un somriure - un vincle'. Segons ha explicat Salut, el centre ha organitzat per a aquesta setmana diferents activitats amb l'objectiu de reconèixer, difondre i garantir els drets del prematur i de la seva família i col·laborar en la reducció de la prematuritat i les seves conseqüències.

La Conselleria ha destacat que la jornada té l'objectiu de donar visibilitat i informar sobre la importància de la cura dels infants nascuts abans de la setmana 37 de gestació. Segons la doctora Filgueira, neonatòloga de Son Llàtzer, "el nounat prematur té dret a rebre una atenció adequada a les seves necessitats. Cada passa en el seu tractament s'ha de fer amb visió de futur i, amb aquesta visió, des del present amb vista al futur desenvolupament".

Cargando
No hay anuncios

El projecte 'Un somriure - un vincle' consisteix a donar als pares dels infants prematurs ingressats una màscara que permeti veure'ls el rostre. Aquesta iniciativa, ha assenyalat el Govern, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Federació AICE (Associacions d'Implantats Coclears d'Espanya).

Cargando
No hay anuncios

"Amb la situació d'emergència sanitària, s'ha hagut de limitar el nombre de persones, s'ha instaurat l'obligatorietat de dur màscara, restringir l'accés als padrins, etc. S'han de tenir en compte tots aquests factors quan treballam amb infants en ple desenvolupament el principal vincle comunicatiu dels quals, el rostre, l'expressió facial, està tapat per una màscara, la qual cosa els aboca a una connexió emocional escassa amb els seus cuidadors principals. La pandèmia no pot ser un condicionant en la seva evolució", ha subratllat Filgueira.

La neonatòloga assenyala la importància de la mirada en el desenvolupament. "Quan un nadó mira als ulls i el rostre dels seus pares, comença a fer associacions: entre el menjar i qui el proporciona, entre veus i persones, entre el somriure i el que significa estar alegre o sentir-se estimat". Aquesta fita del desenvolupament, apunta la doctora Filgueira, contribueix "notablement a l'adquisició de capacitats infantils com calmar-se i controlar-se, implicar-se i relacionar-se amb els altres i iniciar i respondre a diferents tipus de comunicació".