Societat17/05/2019

Sophia Hadjipanteli, la model abanderada del moviment cellajunt

Amb 22 anys, és tot un referent a les xarxes per aquest missatge 'body positive'

Joan Callarissa
i Joan Callarissa

BarcelonaCada cop són més les models femenines i també alguns de masculins que desafien les normes que tradicionalment s'havia donat per bones en el món de la moda. Models que defensen els cossos reals, d'altres que desafien els arquetips de gènere, i d'altres que trenquen els tabús com la presència de persones amb diversitat funcional a les passarel·les s'han anat fent un lloc en la indústria en els últims temps. Una indústria en què la pluralitat s'ha fet pràcticament imprescindible per ser rellevant en el sector.

Cargando
No hay anuncios

L'última reivindicació arriba de la mà de la model dels EUA Sophia Hadjipanteli, que amb només 22 anys s'ha convertit en un referent a les xarxes perquè defensa el moviment cellajunt, com ella mateixa l'ha batejat. Va abandonar la depilació facial fa quatre anys, quan en tenia divuit. Després d'estar uns anys treballant com a model convencional va deixar que fos la naturalesa la que decidís com havia de ser el contorn dels seus ulls.

D'ascendència grecoxipriota per part de pare, Hadjipanteli va deixar-se créixer la zona central de les celles i va deixar també que li augmentés el seu gruix. Finalment, li va quedar una única franja de pèl de punta a punta de la cara que, contràriament a la impressió que podria generar en les persones que no hi estan habituades, no li ha impedit treballar. És imatge de la firma de llenceria de Rihanna i ha treballat per a Guess i per a Diesel.

Cargando
No hay anuncios

Nascuda a Maryland, l'abanderada del moviment cellajunt –'unibrow movement' en anglès– explica que el que ella defensa és només una faceta més del moviment #bodypositive, que té entre les seves grans representants Winnie Harlow, una model negra que pateix vitiligen, un trastorn de la pell que en el seu cas fa que tingui taques completament blanques. Hadjipanteli defensa al seu Instagram que cal reaccionar: "No naixem amb inseguretats, se'ns diu que odiem certes parts del nostre cos. Estem condicionats a ser el que els altres volen. Recorda-ho!"

Cargando
No hay anuncios

En una entrevista a la revista 'Vice' explicava que la seva decisió l'ha afectat molt en la seva vida professional. "Constantment em pregunten per aquesta qüestió", deia. "Un dia em vaig posar a Instagram quan anava a veure un xou de motocròs, i una selfie meva vaig veure que havia arribat a un milió de persones. Hi va haver comentaris d'odi com mai no he vist a la meva vida. Aquell dia recordo que em vaig sentir molt trista. Em va costar uns quants mesos entendre per què la gent actua d'aquesta manera", recordava la model.

Cargando
No hay anuncios

"Conec moltes persones sorprenents que promouen la positivitat corporal i la igualtat de drets a través de les xarxes, i els recomano molt i són molt atrevits", explica sobre els seus companys de viatge. "Si puc tenir alguna mena d’impacte, qualsevol cosa, llavors és positiu", celebra la model, que adverteix: "Tot i que tinc molts seguidors i m'intenten avergonyir cada dia per ser cellajunta, no canviaré. No canviaré perquè milers de persones em pressionin perquè ho faci. No ho sé, tot i que no m'agraden les crítiques, en certa manera també sento que sempre venen quan realment s'està fent alguna cosa diferent".